LISTAN: "En helt obefintlig fingertoppskÀnsla"

Hett och kallt. Vi ger er listan med de mest anmÀrkningsvÀrda hÀndelserna frÄn sportens vÀrld, bÄde lokalt och nationellt!

Sporten har listat det hetaste och kallaste frÄn sportens vÀrld.

Sporten har listat det hetaste och kallaste frÄn sportens vÀrld.

Foto: Arkiv/Montage

Sport2022-03-31 19:00

GLÖDHETT
Avspark

Nu börjar den komma, lukten av naturgrĂ€s. DĂ„ vet man ocksĂ„ att seriepremiĂ€rerna i fotboll Ă€r nĂ€ra. För nĂ„gra av vĂ„ra lokala lag Ă€r det dags redan nĂ€sta helg (Kisa BK, Vimmerby IF dam och Rimforsa IF dam). Sedan rullar det bara pĂ„. Äntligen fĂ„r vi ocksĂ„ en "vanlig" fotbollssĂ€song, med dubbelmöten och spel hela vĂ€gen frĂ„n april in till senhösten. Visst pirrar det? 

HETT
Raset

Vimmerby Hockey slĂ€ppte in fyra mĂ„l fem minuter i den andra perioden mot VĂ€sby i tisdags. Det hĂ„ller inte. Men semifinalen lever fortfarande och jag tror att VH vinner match tvĂ„ pĂ„ fredag. Är man bara lite mer pĂ„kopplade och lite mer desperata framför mĂ„l, sĂ„ kan det gĂ„ vĂ€gen. Det hade varit oerhört tungt om laget Ă„terigen hade snubblat pĂ„ mĂ„llinjen och missat Ă€nnu en kvalserie. 

Ljummet
Sverige

Det som sĂ„g sĂ„ bra ut efter första halvlek... Jag var helt sĂ€ker pĂ„ att Sverige skulle slĂ„ Polen och ta sig till fotbolls-VM. Även efter Lewandowskis ledningsmĂ„l var kĂ€nslan att Sverige skulle fixa det. "In med Zlatan, nu!", ropade jag hemma i soffan. Visst, han har varit skadad och knappt spelat fotboll pĂ„ sistone. Men om Sverige Ă€ndĂ„ bara ska söka inlĂ€gg i boxen Ă€r det vĂ€l lika bra att fĂ„ in en 195 centimeter lĂ„ng pjĂ€s, som ocksĂ„ rĂ„kar heta Zlatan Ibrahimovic. Nu kom han in med cirka tio minuter kvar. Det var för sent. Svag fingertoppskĂ€nsla av Janne. 

KALLT
Jerebko

HÀr kan vi prata om en helt obefintlig fingertoppskÀnsla. Den svenska basketstjÀrnan Jonas Jerebko skrev i dagarna pÄ för *trumvirvel*... CSKA Moskva! NÀr spelare efter spelare vÀljer att lÀmna Ryssland och ryska lag gör Jerebko motsatsen. Har han ingen agent, rÄdgivare? Vad trodde han att reaktionerna skulle bli?

Nu har han i alla fall stÀngts av frÄn det svenska landslaget. Helt rÀtt beslut, sÄ klart.

ISKALLT
Vetlanda

Vetlanda Speedway forsĂ€tts i konkurs och kommer inte att köra i Bauhaus-ligan i Ă„r. Ett mycket trĂ„kigt besked. Klubben har verkligen missskötts de senaste Ă„ren och fĂ„r nu lida av konsekvenserna. Mest synd Ă€r det givetvis om supportrarna, förarna och eldsjĂ€larna i klubben. Att vi ocksĂ„ blir av med ett hett derby mellan Dackarna och Vetlanda Ă€r ocksĂ„ trĂ„kigt. 

Kan Vetlanda Speedway komma tillbaka frÄn det hÀr? Jag vet inte. De Àr mesta mÀstare pÄ 2000-talet och behöver vara med i speedwayens finrum.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
 
 
 
 
 
 
LĂ€s mer om