Hetast och kallast: "Börjar visa mästartakter"

Titelrace, uträknat mästarlag som hittat formen och succédebuten. Det är några av punkterna i Heta & Kalla-listan.

Torbjörn Allvin blickar tillbaka och listar fem heta punkter.

Torbjörn Allvin blickar tillbaka och listar fem heta punkter.

Foto: Arkiv

Sport2022-09-01 19:00

GLÖDHETT

Titelracet

Scenariot har blivit det bästa tänkbara ur ett lokalt perspektiv. Vimmerby IF vs Gullringens GoIF. Okej, då. Tranås finns också med som en utmanare om serietiteln, men med fem omgångar kvar är VIF etta och Gullringen tvåa. Alla tre topplag kommer också att mötas inbördes innan vi får kora en vinnare. I den bästa av världar kommer båda "våra" lag att ta klivet upp i trean, men innan vi vet så har vi många härliga fotbollsstunder framför oss. 

HETT
Mästarformen

Det har varit en snirklig väg, på många sätt. Det såg kört ut för en stund, men till slut ordnade det sig. Med nöd och näppe lyckades Dackarna knipa en slutspelsplats. Nu är de på god väg mot semifinal. I tisdags visade de mästartakter när Indianerna besegrades med klara 49–41. Lyckas de bibehålla den farten, den formen och den gnistan så kan det här räcka riktigt, riktigt långt. 

VARMT

Debuten

Övergången må vara kritiserad på sina håll över den moraliska aspekten i att gå till en saudiägd klubb. I onsdags gjorde i vilket fall som helst Alexander Isak debut i Newcastle United. Och vilken debut det blev. Isak dundrade in 1–0 borta mot Liverpool och var bara några centimetrar ifrån att göra ett drömmål till 2–0. Tyvärr för Isak och Newcastle blev målet bortdömt för offside – och matchen förlorades dessutom i slutsekunderna. Svensken kan ändå vara mycket nöjd med sin egen prestation. 

LJUMMET

Hockeykänslan

Samma visa varje år. Jag får ingen feeling för hockey, än. Det är för tidigt, för varmt ute och matcher utan egentlig betydelse. Det måste bli riktig höst och kallare innan det rätta suget infinner sig. Å andra sidan är det alltid spännande att kika på nyförvärven och bilda sig en första uppfattning om dem. 

KALLT

Nollpoängarna

Hur de än försöker så trillar det inte in några poäng på kontot. Vare sig Slätmons BK eller Virserums SGF har lyckats få med sig någon pinne i division sex-fotbollen så här långt. För VSGF var det nära senast, då kommunkollegan SK Lojal kom på besök. Segermålet fram till 3–2 kom tio minuter före slutet. SBK har slitit i botten i många år, så även nu. Men laget ska ha stor cred för att de lyckades få ihop lag till den tuffa bortamatchen mot Västra Harg senast. Till slut blev de nio man, vilket räckte för att ställa upp ett lag på benen. Matchen? Ja, den slutade 0–13. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!