Listan: "Inget storspel från min sida"

Det har blivit dags att välja ut vad som varit hett och kallt från den här sportveckan. På listan finns bland annat för hårda padelslag, Vinterstudion och futsal.

Jonatan Häggström Wedding har gjort veckans heta och kalla lista.

Jonatan Häggström Wedding har gjort veckans heta och kalla lista.

Foto: Montage

Sport2019-12-05 07:00

Glödhett

Kul att spela futsal

Nu är det tiden på året då det är mörkt, halt och kallt. Men det är också tiden på året då man tar med sig fotbollen in och spelar futsal. Oj, vad roligt det är. Det blir så bra spel och fina kombinationer. 

I januari är det dags för KM i futsal. Det återstår att se om jag kommer uppleva det som spelare, åskådare eller reporter, men oavsett hur det blir ser jag fram emot det. 
 

Hett

Skidsäsongen är igång

Utförsåkning och skidskytte är också spännande, men min absoluta favorit av de individuella vinteridrotterna är längdskidor. Och nu har säsongen startat. Det ska bli oerhört spännande att följa svenskarna. Frida Karlsson, Stina Nilsson, Charlotte Kalla och Ebba Andersson (när hon kommer tillbaka från skada) har alla potential att stå på pallen i Världscupen. Och så finns det ju flera duktiga i sprint också. 

Hoppas att även herrarna kan leverera i år. Jag är personligen svag för Calle Halfvarsson. Förra helgen struntade han i att värma upp inför ett lopp i iskall kyla. Farligt, oproffsigt och dumt är det många som säger. Jag tycker det är lite härligt, att han inte är så perfekt som de flesta andra längdskidåkare. 

Ljummet

Stolpe ut för Hultsfreds Handbollsförening

De har vunnit en enda match den här säsongen, men har inga poäng i tabellen. Hur kommer det sig? Jo, Värnamo, som HHF vann emot, har dragit sig ur serien. I helgens match mot Rigel spelade de i alla fall riktigt bra, så kanske blir det bättre. 

– Nu vänder serien och vi har förhoppningar om att det ska gå bättre nu. Det är känslan, sa tränaren Jesper Rüdiger efter matchen. 

Kallt

Tufft för VIBK

I helgen fick Vimmerby IBK:s damlag lämna walkover och senare sade Jonas Friberg att han slutar som tränare. Tråkigt att de har det så tufft med att få ihop folk. Nu väntar en tuff tid där de både ska få in en tränare och se till att de har tillräckligt med spelare resten av säsongen. Det är bara att hoppas på att VIBK löser det. 

Iskallt

För hårda padelslag

Jag spelade padel igår. Det är jätteroligt, men kanske är det inte min grej. Jag har bara spelat några gånger och behöver väl lite erfarenhet, men det var inget storspel från min sida. Det är så lätt att bli ivrig och drämma till bollen så den går rakt in i väggen. Det gäller att ha lite känsla, inte ta i för kung och fosterland. Men med lite träning kanske det tar sig.

Det är kul med futsal.
Det är kul med futsal.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!