LISTAN: Här är veckans hetaste och kallaste

Mycket som är hett, en del som är kallt. Här är vår heta och kalla lista med det mest intressanta från sportens värld.

Sporten har listat det hetaste och kallaste från sportens värld.

Sporten har listat det hetaste och kallaste från sportens värld.

Foto: Montage

Sport2022-02-03 17:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

GLÖDHETT
Guldyran

Kan vara årets mest solklara etta på den här listan. Sveriges handbollsherrar stod för ett fantastiskt Europamästerskap och guldglädjen visste knappt några gränser. Laget bjöd på en hel del dramatik... Det var nerver och puls i princip i varje match. 

Ännu värre var det när min TV fullständigt gav upp i slutet av finalen mot Spanien. Spanjorerna hade precis missat sitt läge och Gottfridsson manade på sina mannar i timeouten som följde. Klockan tickade upp till 60:00 när Sverige fick straff. Då bröts min sändning. Panik. Jag försökte lösa det snabbt, men tyvärr var det försent. Jag missade avgörandet...

HETT
Övergången

Vimmerbykillen Markus Modigs lämnar Modo i Hockeyallsvenskan för SHL och Linköping. En överraskande men väldigt spännande flytt. Modigs har öst in poäng för Modo och visat att han absolut håller SHL-nivå. Övergången har däremot fått sig en extra krydda. Profilen Sanny Lindström, som är expert i Cmore och krönikör på SportExpressen, skriver att den SHL-klausul som påstås ha utnyttjats i Modigs kontrakt med Modo, aldrig har funnits. "Snacket om att Modigs hade en klausul är skitsnack", skriver han.

Givetvis svårt att spekulera i det påståendet. Det är ändå anmärkningsvärt att en av Modos absolut bästa spelare bara kan lämna mitt under säsongen.

VARMT
Smygstarten

Februari är här. Förutom att vi har ett vinter-OS framför oss finns det mycket annat kul som händer på mer lokal nivå. Som att våra fotbollslag snart drar igång med tränings- och cupmatcherna. Det är alltid lika spännande att se de lokala lagen gnugga på under försäsongen. Hur ser nyförvärven ut? Vilken spelidé vill man implementera? Det är frågor vi kommer att få svar på de närmaste veckorna.

KALLT
Blytunga tapp

En viktig back – och en poängkung. Det är vad hockeylaget Virserums SGF blev av med i början på veckan. Och då har vi inte ens nämnt Derek Chin, som försvunnit sedan tidigare. 

Att Shaun Lymer och Jordan Fogarty nu tackar för sig är ett hårt slag för Alltrean-klubben. Därtill har man fått en oerhört tung start i serien, med fyra raka torsk. 

ISKALLT
Hur länge?

Land efter land i Europa börjar släppa på coronarestriktionerna. Inte bara släppa på dem, utan ta bort dem helt. Hur blir det i Sverige? Den 9 februari ska allt släppas fritt även här. Frågan är hur länge det håller...