LISTAN: Laget når nya höjder – han gjorde hattrick

Ännu en innehållsrik sportvecka har passerat. Därmed är det återigen dags att lyfta fram de prestationer som stuckit ut. I listan hittar vi denna gång representanter från ishockeyns, innebandyns och fotbollens värld. God läsning - här kommer Veckans idrottare.

Veckans idrottare.

Veckans idrottare.

Foto: Vimmerby Tidning/Arkiv/Privat

Sport2024-02-26 13:30

1) Vimmerby Hockey 

Drömvecka – det är vad Vimmerby Hockey fick uppleva. För det hade ju knappast kunnat sluta bättra för laget som nu gjort en historisk stark Alletta. Inför onsdagens match borta mot Visby/Roma stod VH, Kristianstad och Halmstad på 33 poäng vardera. Spola fram två matcher och ett par dagar så har VH firat avancemang till semifinalspel. I och med andra resultat som gick deras väg har VH dessutom seglat förbi både Halmstad och Kristanstad i tabellen. Vid seger mot Karlskrona kan "tigrarna" benämna sig som bäst i hela Hockeyettan och välja lag först när de kliver in i hetluften igen om några veckor. 

Det starka bygge till lag Hampus Sylvegård snickrat ihop verkar bara växa sig starkare – och ständigt hitta nya sätt att vinna på. Ibland kan en fjärdekedja med Gustav Karlsson i spetsen kliva fram som matchhjältar i en bortaresa till Gotland, ibland pangar Eddie Levin in tre mål på två matcher och ibland är den stora segerregissören en kapten i form av Jakob Karlsson, som firar 400 matcher i VH genom att göra tre assist när laget når höjder de aldrig varit på innan. Och det bästa? Resan är långt ifrån över, den har nog bara börjat.

undefined
Vimmerby Hockey jublar efter 3-1-målet mot KRIF hemma som betyder att laget har tagit sig direkt till semifinal av Hockeyettans slutspel för första gången.

2) Pierre Gustavsson, VSGF

Ett annat lag som har spännande kvaltider att se fram emot är Virserums SGF. En ren och skär seriefinal mot Skärblacka slutade med vinst, 8–4, till det blåvita laget. Flera spelare imponerade i segern, men längst fram i ledet stod nog ändå den spelande tränaren Pierre Gustavsson. Tre mål och två assist kom från Gustavssons klubba, och det var viktiga mål centern gjorde. 4–2 i spel fyra mot fem och sen två mål till i powerplay. En väl genomförd match från både honom och VSGF.

undefined
Pierre Gustavsson jublar efter att ha gjort 4-2 för Virserum i boxplay.

3) Nelly Widéen, VIBK

Forwarden var en av de starkast lysande stjärnorna när Vimmerby IBK körde över Nässjö med 12–4 på hemmaplan i lördags, Widéen bidrog då med 2+1. "Rightaren" har en något avig spelstil, med god teknik, vasst skott och förmåga att hitta öppnande passningar som ger lagkamraterna bra lägen. 17-åringen går en spännande framtid till mötes och kommer förmodligen bara bli mer framträdande i VIBK-tröjan kommande säsonger. 

undefined
Nelly Widéen var på rejält spelhumör för VIBK.

4) Kevin Gaines, Kisa BK

En stark vändning och en hattrick-skytt var rubrikerna från Kisas cupmatch mot division 5-laget Österstad. I pausvilan var det inga positiva tongångar i KBK-lägret med underläge 3–1. I andra halvlek lyckades de gula däremot hitta ett bättre lugn och tålamod med bollen och jobba sig in i matchen. Det gav resultat. I 88:e minuten lyckades Kisa vända på tillställningen efter att Kevin Gaines satt dit 4–3. Gaines hade dessutom gjort två mål till dessförinnan och blev alltså stor matchvinnare.

undefined
Arkiv. Kevin Gaines gjorde tre mål för Kisa.

5) Daniel Rambin, RIF

Efter förlusten mot Vimmerby IF har Rimforsa IF hittat tillbaka på segerspåret. I Östgötacupen har laget inlett med två storsegrar. I premiären besegrades Gammalkil med hela 10–2 och i helgen fick BK Derby stryk med 6–0 av RIF. Bäst i Rimforsa var, som så många gånger förr, den pålitlige anfallaren Daniel "Rambo" Rambin. Mot Derby stod han för två av målen.

– "Rambo" var väldigt bra och det är kul att han fått igång målskyttet direkt, sa RIF-tränaren Sebastian Regnér efter matchen.

undefined
Skyttekungen Daniel Rambin i Rimforsas gjorde två mål i helgen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!