Veckans Idrottare – de här gjorde bäst ifrån sig

Imponerande målvaktspel ger honom förstaplatsen. Och vilken prestation av de obesegrade hockeytjejerna.

Det var ytterligare starka prestationer från våra lokala idrottare i veckan som gått.

Det var ytterligare starka prestationer från våra lokala idrottare i veckan som gått.

Foto: Torbjörn Allvin/Magnus Strömsten

Sport2023-12-04 14:58

1) Jesper Ahnfeldt, Vimmerby IBK

Tilldelats stjärnor i betygen i många matcher av oss på sportredaktionen under hösten. Och konstigt vore väl annars. VIBK-målvakten har höjt sig något kopiöst till den här säsongen och varit en av lagets viktigaste spelare. I fredagens toppmöte mot trean Hovmantorp gjorde Ahnfeldt ännu en imponerande insats i 6–2-segern. Utan hans svettiga räddningar i den andra perioden hade VIBK kunnat vara illa ute. Enorm trygghet i målet för laget som toppar tabellen.  

2) Vimmerbys hockeytjejer

Vilken prestation de stått för hittills. Halvvägs in i säsongen har VH:s lag på flicksidan vunnit fem av fem matcher i A1-serien. Och detta i en serie med föreningar som Växjö Lakers och HV71. Under den gångna helgen besegrade tjejerna IK Oskarshamn/Kalmar HC med enkla 7–0. Det bör också tilläggas att medelåldern i VH-laget är cirka 13 år, i en serie där spelarna får vara upp till 16 år. Framtiden ser onekligen ljus ut för tjejerna i Vimmerby Hockey.

3) Tobias Claesson, Rimforsa IF

Rimforsa gör det onödigt spännande för sig. I flera matcher har laget vänt underläge till seger. Likadant i helgen. Efter underläge med 4–1 borta mot LiU kvitterade svartvitt och vann sedan med 5–4 i förlängningen. Segerregissör? Hemvändande Tobias Claesson såklart. Satte det avgörande målet och var inblandad i samtliga av Rimforsas mål. Med sina 3+2 tar han självklart plats i veckans lista. RIF befinner sig just nu på en andraplats i tabellen. 

4) Robin Christoffersson, Vimmerby Hockey 

Visserligen inte den viktigaste av matcher för VH. Men kanske för Christoffersson? Efter att ha fått stå åt sidan till följd av målvaktskollegan Scott Hectors storspel var Christoffersson tillbaka i VH-målet. Och det kunde ju knappast gått bättre. I bortamatchen mot Troja-Ljungby var han omutlig och höll nollan i tajta 1–0-segern. Briljerade i den tredje perioden. Fick också välförtjänt beröm av tränare Hampus Sylvegård. 

5) Alexander Nelson, Målilla Bandy

Målilla Bandy ångar på som nykomling i division 1. Efter fyra matcher är laget obesegrade och i fredags kom tredje segern, mot jumbon Jönköping Bandy. Alexander Nelson var en starkt bidragande faktor till det i segermatchen (7–2). Den offensivt skicklige spelaren slog till med ett hattrick, och hade fint samspel med Olle Öberg och Martin Lindqvist som också fick göra mål för Målilla. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!