LISTAN: "Spänn fast er och åk med!"

Vad har varit hetast under dagarna som gått? Och vad har varit kallast? Här är vår lista!

Haris Dreco har listat det hetaste och kallaste från de senaste dagarna.

Haris Dreco har listat det hetaste och kallaste från de senaste dagarna.

Foto: Arkiv

Sport2023-04-06 18:00

GLÖDHETT
Avspark

Japp, nu är den här. Den efterlängtade fotbollssäsongen är igång. Några smygstartar i dagarna, medan de allra flesta har seriepremiär nästa helg. Spänn fast er och åk med! Extra roligt också att vi på Vimmerby Tidning kommer att kunna bjuda våra prenumeranter på flera live-sända matcher under året. 

HETT
Glädjen och sorgen

Det ena lagets bröd, det andra lagets död. Nja, det kanske inte riktigt stämmer in på våra bowlinglag Varta BK och Vimmerby BK. Men faktum kvarstår att Vimmerby efter många år åkte ur allsvenskan, samtidigt som Varta lyckades hålla sig kvar i sin debutsäsong. Lagen spelade förvisso i olika allsvenska serier under säsongen. Däremot spelade båda lagen sina hemmamatcher i Vimmerby. Det blir spännande att se hur lagen agerar nästa säsong och om spelare kommer att byta mellan klubbarna. 

LJUMMET
Ovissheten

Vi skrev om det för några dagar sedan. Vad händer i Vimmerby IBK? Vilka ska träna representationslagen? Och ska klubben ens ha en sportchef? Det är många frågor, med ganska få svar i nuläget. Förra veckan löpte kontrakten ut för herrlagets tränare Alexander Pettersson och sportchefen Michael Elmér. Dessutom är läget ovisst kring Micael Nilsson och Tony Fridhs framtid i damlaget.

VIBK:s ordförande Richard Mårtensson sa att alla frågor ska diskuteras på nästa styrelsemöte. "I och med att klubben nu står utan sportchef så ska styrelsen ta ställning till hur vi ska lägga om det sportsliga arbetet kring representationslagen framöver", sa han bland annat

KALLT
Brrr...

Är det en skräll att vädret letar sig in på listan? Nej! I skrivande stund snöar det här ute. Deppigt. Det var inte riktigt det här aprilvädret man hade hoppats på. Men, men... Det kan bara bli bättre. En titt i väderappen skvallrar om sol och tio grader i helgen. Bra! 

ISKALLT
Soppan

Var ska man egentligen börja? Vita Hästen försvinner, åtminstone från elithockeyn. Västerviks IK, som åkte ur Hockeyallsvenskan, ska plötsligt spela där ändå 2023/2024. Det är klart att det är tråkigt att en så klassisk klubb som Vita Hästen bara rasar ner och får börja om i seriesystemen. Samtidigt kan jag tycka att det är lite konstigt att VIK får platsen. Man har ju liksom åkt ur...? VIK kom både sist i Allsvenskan och förlorade kvalet mot Tingsryd. Jag förstår att det har med ranking att göra – men det mest rättvisa hade väl varit att Hockeyettan får flytta upp ett lag till. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om