LISTAN: "Tipset – de tar hem guldet i år"

Det har varit händelserika dagar i sportens värld. Här kommer en het och kall lista, med de mest anmärkningsvärda händelserna.

Vi har listat det hetaste och kallaste från veckan som varit.

Vi har listat det hetaste och kallaste från veckan som varit.

Foto: Arkiv/Montage

Sport2022-04-28 18:56
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

GLÖDHETT
San Siro

Trycket, känslorna, fotboll i världsklass. Det blev en trevlig lördag för min del, på mäktiga San Siro i Italien. Inter körde spelmässigt över Roma och vann rättvist med 3–1. För mig var det ändå den norra läktaren som lämnade störst avtryck. Konstant sång och stöttning i 90 minuter. Finast var stunden då kurvan drog igång "José Mourinho, la la la la la laa José Mourinho" och hyllade sin förra tränare (nu i Roma).

Nu står "scudetto"-striden mellan de två Milano-lagen, Inter och Milan. Mums!

HETT
Succén

Två nykomlingar. Två kanoninledningar på säsongen. Kisa BK går som tåget i division 3 – och Djursdala SK har inlett med två raka segrar i division 4. Det är klart att deras självförtroende är på topp. Givetvis kommer en förlust komma förr eller senare. Men ser vi till Kisa så talar det mesta för att man håller till på den övre halvan i år. Så bra är laget. 

DSK har imponerat med sin vilja och inställning hittills. Kommer nog fortsätta vara ruskigt svårslagna hemma på Dalavallen. 

VARMT
Tipset

På tisdag drar speedwaysäsongen igång. Jag brukar alltid försöka mig på att tippa en guldvinnare. Förra säsongen hade jag rätt, när jag satte Dackarna som slutsegrare. I år känns det svårare... Dackarna, Lejonen med flera ser väldigt spännande ut på förhand. Min chansning är att det blir final mellan just Målillalaget och Gislavedslejonen. Vilka vinner? Hade det varit Stryktipset hade jag satt 1X2. Nu får jag välja Lejonen.

KALLT
Beskedet

Spel i division 1.... Nej, spel i division 2. Eller? Ja, det blev en rörig situation när Vimmerby IBK-damernas framtid skulle avgöras. I själva verket handlade allt om ett missförstånd. För att VIBK skulle klara sig kvar behövde CL98IC ta sig till Allsvenskan. De åkte ut redan i den första rundan. Därmed försvann Vimmerbys chanser och nu får laget börja om i "tvåan". 

En liten livlina finns dock fortfarande. VIBK är nummer ett på vakanslistan och kan på så sätt få spela division 1 nästa säsong, om det vill sig väl.

ISKALLT
Benz...

Snacka om kyla... Karim Benzema hade missat två straffar i Real Madrids senaste ligamatch. Då klev han fram och chippade in en straff mot Manchester City i Champions League-semin. 

I övrigt så har jag svårt för både Real Madrid och City. Liverpool är inte heller något favoritlag. Därför lägger jag allt mitt hopp till "De gula ubåtarna", Villareal!

 
 
 
 
 
 
Läs mer om