LISTAN: "Veckans heta och kalla i sportens värld"

Mycket kretsar kring skid-VM på veckans lista där damernas stadiga leverans av medaljer i spåren hyllas. Hyllas bör väl även VH göras för sina insatser i Allettan, men någon tionde raka blev det inte.

Är det Charlotte Kallas tur att få vara med och bidra med en medalj på skid-VM i torsdagens stafett?

Är det Charlotte Kallas tur att få vara med och bidra med en medalj på skid-VM i torsdagens stafett?

Foto: CARL SANDIN

Sport2021-03-03 19:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

GLÖDHETT

Medaljgaranti

Skid-VM har bjudit på medaljgaranti så här långt så fort de svenska damerna givit sig ut i skidspåren. Jonna Sundling och Maja Dahlqvist angav tonen i sprinten och Frida Karlsson och Ebba Anderssons dubbla silver och brons i både Skitathlon och 10 kilometer i fristil är guld värda på sitt vis. I nuvarande form verkar Therese Johaug oslagbar, men i torsdagens stafett har Sverige läge att ta revansch. Flera av de andra norska åkarna visar diffus form, medan en viss Charlotte Kalla har hittat en formtopp i karriärens elfte timme och säkert är sugen på att avrunda med ett VM-guld till. 

HETT

Spännande slutspel

Okej, Vimmerby Hockey lyckades inte ta den där magiska tionde raka segern hemma mot Nybro. Nio raka räcker dock för att visa att laget blir att räkna med i Hockeyettans slutspel och att det kan räcka riktigt långt.

VARMT

Efterlängtat besked

Lite vemodigt är det att det inte blir någon mer innebandy i vinter, men beskedet som Svenska Innebandyförbundet kom med i slutet av förra veckan var både efterlängtat och klokt. Säsongen då Vimmerby IBK var tillbaka i division I blev bara fyra matcher lång innan den ströks och att se en match i idrottshallen inför max 50 åskådare som i höstas var inte samma sak. Nu får klubbarna ladda om och inrikta sig på hösten.

LJUMMET

Ovisst läge

Det är vår i luften och det brukar innebära att träningsmatcherna i fotboll drar igång. Om det blir så ska det komma besked om senare i veckan, men det ovissa läget kring smittspridningen i samhället är att känslan blir att det kommer dröja ett tag till innan kulan kommer vara i luften på allvar.

KALLT

Höll inte hela vägen

Man brukar undra hur en världsstjärna som Annika Sörenstam hade stått sig i dagens konkurrens. I helgen fick vi en liten aning om det då hon gjorde comeback på LPGA-touren. Man märkte dock rätt snabbt att utvecklingen har gått snabbt framåt under de 13 år som har gått sedan hon slutade. Annika svarade för en bedrift som klarade cutten, men sedan gick det utför.

ISKALLT

Långt ifrån medalj

Medan damerna är glödheta i spåren i Oberstdorf är herrarna helt iskalla och långt ifrån några medaljer. Två sjätteplatser har det blivit som bäst och även om det är tufft att utmana norrmän och ryssar i spåren hade jag hoppats på lite mer.

Vimmerby Hockey lyckades inte bärga den tionde raka segern, men går ändå en spännande framtid till mötes.
Vimmerby Hockey lyckades inte bärga den tionde raka segern, men går ändå en spännande framtid till mötes.