LISTAN: Sköna revanschen och det heta ryktet

Det är som vanligt högt och lågt, hett och kallt i veckans lista. Här kommer den!

Haris Dreco har listat det hetaste och kallaste från veckan som varit.

Haris Dreco har listat det hetaste och kallaste från veckan som varit.

Foto: Arkiv

Sport2023-05-24 19:00

GLÖDHETT
Revanschen

Dackarna åkte på två raka förluster i inledningen av Bauhaus-ligan. Sen studsade man tillbaka – med besked. Hemma mot Västervik stämde det mesta och Målillalaget tog en efterlängtad seger (52–38). Dackarna tog tag i matchen direkt och visade att man blir att räkna med, även i år.

"Vi tog tag i det från början och kom iväg på ett helt annat sätt i starterna. Det var lite av en nyckel. Sen hade vi ett jäkla go i laget", sa en glad Dackelagledare i Mikael Teurnberg efteråt.

HETT
Tipset

Etta, kryss eller tvåa? Nej, jag pratar inte om klassiska Stryktipset. Nu är det vårt egna fotbollstips som lockar inför helgerna. Och jag måste säga att det är svårare än jag trodde. Visst, man har bra koll på de lokala lagen. Men det är betydligt svårare med motståndarna. 

Fick sju rätt (tror jag) i helgen. Det räckte inte till en plats på topplistan, tyvärr. Jaja, nya tag inför kommande helg. Tänk om man hade kunnat halv- eller helgardera...

VARMT
Ryktet

Christoffer Törngren till Vimmerby Hockey? Va...? "Det kan väl inte stämma", tänkte jag. Och nja, det verkar inte ha stämt heller. Inte alls. Men det var ett roligt rykte som poppade upp för några dagar sedan. Tänk om VH hade kunnat landa en så pass meriterad och duktig spelare. 

Vi ska komma ihåg att han "bara" är 29 år och säkerligen har flera år kvar på en högre nivå en Hockeyettan.

VH har som bekant, på Lars-Göran Johanssons initiativ, startat en insamling för en supporterspelare. 70 000 kronor är målet. Det är klart att en spelare som Törngren hade kostat betydligt mer än så. Vad kan vi då förvänta oss att det blir? Ingen aning. Lagbygget ser i alla fall hittills superintressant ut och får man in en spelare med lite extra spets så kommer det att addera en extra krydda till mixen.

KALLT
VM?

Det spelas ett ishockey-VM nu. Och det är lika svalt intresse från min sida som vanligt, åtminstone i den här fasen av turneringen. Nu börjar förvisso slutspelet. Sverige, USA, Kanada eller Finland som mästare? Jag sticker inte ut hakan direkt med de fyra nationerna.

ISKALLT
Mestalla

Såg ni vad som hände på Mestalla i Valencia i helgen? Valencia mötte Real Madrid i La Liga och Real-stjärnan Vinicius blev utsatt för rasism från delar av läktaren. Det är ett problem som Spanien har haft i flera, flera år nu. Ändå gör man inte någonting åt det. Bedrövligt att det sker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om