LISTAN: "Vilken rysare det blev..."

Vad har varit hetast och vad har varit kallast i sportens värld från de senaste dagarna? Här kommer vår lista!

Haris Dreco har listat de hetaste och kallaste händelserna från sportens värld.

Haris Dreco har listat de hetaste och kallaste händelserna från sportens värld.

Foto: Arkiv/Montage

Sport2023-08-15 19:00

GLÖDHETT
Rysaren

Oj, oj, oj! Vilken rysare det blev när Sverige och Spanien gjorde upp om en finalplats i VM. Till slut blev det en blytung förlust för Sverige, som såg ut att ha fixat förlängning efter sin sena kvittering.

Istället kom en hörna, där Sverige inte riktigt var på tårna och där Spaniens Carmona fick stå och prickskjuta in segermålet. Det där får inte hända i den 90:e minuten i en VM-semi.

Tungt, tungt för svenskorna, som gjort en så bra turnering. Tyvärr saknas det där lilla extra för att gå hela vägen. Nu får man istället ta sikte på bronset – och åtminstone få med sig en medalj hem.

HETT
Barcelona

Passade på att pipa iväg till Barcelona under semestern. Wow, vilken stad! Den har verkligen allt. Det var första gången jag besökte staden och jag blev knappast besviken. Vädret, maten, havet... Listan kan göras lång. Enda minuset var att Camp Nou renoveras och att man inte kunde titta in på den maffiga arenan. 

VARMT
SM-guld

Mathias Sjöström från Vimmerby slog till med ett SM-guld i frigevär och nu väntar militär-VM i Brasilien för skytten. Sedan var det Hultsfredtjejen Wilma Svensons tur, när hon knep JSM-guld på 200 meter. Det blev dessutom brons på 100 meter för den duktiga sprintfantomen. Imponerande insatser av båda!

KALLT
Vintersporterna

Det börjar så smått närma sig premiärer för våra lokala vinterlag. Handboll, innebandy, ishockey och bandy. Känner ni vibbarna? Nja, inte riktigt än. I början av september brukar det ändå börja bubbla. Som alltid ska det bli spännande att se Vimmerby Hockey, där mycket nytt har kommit in. Dessutom ska både Målilla Bandy och Hultsfreds HF kliva in som nykomlingar i sina respektive serier. Intressant!

ISKALLT
Smällen

Adam Härnström kom in och gjorde succé i Kisa BK förra säsongen. 20-åringen är också en av traktens största talanger och flera klubbar på högre nivå har ryckt i den duktiga anfallaren. Den här säsongen har varit tuff, både för honom och för KBK. I måndags berättade han för Sporten att han funderar starkt på att lägga av med fotbollen. Det kom som en chock! 

"Det handlar mest om motivationsbrist", säger han. Det mesta talar för att han inte kommer att spela något mer i år, vilket givetvis är en tuff smäll för Kisa. Frågan är alltså om det blir något mer spel alls för Härnström...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om