LISTAN: Vilken supervecka vi har framför oss!

Hett och kallt. Högt och lågt. Här kommer veckans heta och kalla lista!

Haris Dreco har listat det hetaste och kallaste från sportens värld.

Haris Dreco har listat det hetaste och kallaste från sportens värld.

Foto: Arkiv

Sport2023-07-04 15:15

GLÖDHETT
Fotbollsfesten

Det blev allsvenskt finbesök i Virserum förra veckan. Och en minst sagt minnesvärd kväll på Virumsvallen.

Virserums SGF och Kalmar FF möttes för att hedra minnet av Moa Andersson. Uppskattningsvis 700 åskådare var på plats och fick uppleva en speciell kväll. Fint av KFF att ta sig tid och ställa upp med A-laget i en sån här match.

"Det här är perfekt för att visa upp sig och visa ett gott föredöme för andra föreningar. Det kan leda till att flera lag väljer att göra liknande saker för att utveckla sporten. Målet är att nå ut till så många som möjligt för att hjälpa mindre klubbar som Virserum. Både jag och föreningen är väldigt glada över att vi kunde hjälpa Virserum, speciellt när det rör sig om något så viktigt", sa KFF-profilen Emin Nouri bland annat.

HETT
Superveckan

Nästa vecka drar en av Vimmerbys största folkfester igång. Det handlar om Semesterracet. Folkrace-tävlingen inleds på tisdag och avslutas på lördag, den 15 juli. Inte nog med det. Den 15 juli är det även dags för Målillas Grand Prix i speedway. Snacka om fullspäckad dag!

VARMT
Valet

Wictor Holmberg till Vimmerby Hockey. Det slog ned som en liten bomb i förra veckan. Holmberg kommer från flera säsonger i division 3 med Virserums SGF, men har aldrig varit uppe på Hockeyettan-nivå i sin tränarkarriär. I VH ska han vara assisterande åt Hampus Sylvegård och känslan är att de två kommer komplettera varandra bra. 

Sylvegård är bara 26 år gammal, medan Holmberg är 31. Det blir alltså två unga tränare som ska leda VH säsongen 2023/2024. Mycket spännande!

KALLT
Uppehållet

De allra flesta lokala lagen har spelat klart och tar nu ett välförtjänt uppehåll. Det är klart att det lämnar en viss tomhet. Nu blir det ett par veckor utan någon fotboll alls, vilket säkert är skönt för vissa. Jag ser dock fram emot återstarten och fortsättningen på säsongen. Vi har många lokala lag som är med och gör upp om seriesegrar, men även några lag som slåss med näbbar och klor för att klara nytt kontrakt.

ISKALLT
Inställt

Nej, det blev alltså ingen match mellan Lejonen och Dackarna i Gislaved på tisdagen. Vädret ställde till det. Lejonen var tidigt ute med beskedet och såg redan på måndagen att det skulle bli omöjligt att köra. Lagen får istället ta sikte på onsdagen, då man kör i Målilla. Den inställda matchen har flyttats till den 11 juli. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om