Ranking: Sporten rankar Alletttans dressar

Sporten har sadlat om till att bli en moderedaktion för en dag och gett sig på bedöma stilen på lagen i Allettan Södra. Ett snyggt emblem tillsammans med väl valda färgkombinationer är nyckeln till framgång på vår lista. Vi har hittat några guldkorn, men även ett par riktiga skräckexempel.

Vimmerby, Visby, Halmstad och Karlskrona har de snyggaste dressarna i Allettan Södra.

Vimmerby, Visby, Halmstad och Karlskrona har de snyggaste dressarna i Allettan Södra.

Foto: Arkiv

Sport2024-01-17 12:00
undefined
Vimmerby Hockey har seriens mest stilrena matchställ.

1) Vimmerby Hockey

Hemma: Svart/Gul

Borta: Gul/Svart

Kommentar: VH hamnade i topp när sporten listade de snyggaste dressarna bland de lokala lagen i vinteridrotterna. Då framhölls att det mäktiga tigerhuvudet i emblemet fick ta mycket plats på dressen och i kombination med de svarta och gula färgerna har klubben fått till en tröja som sticker ut. Den mörka hemmatröjan gillar vi allra bäst och det är inget av lagen i serien som kan konkurrera med den. Den gula färgen i bortatröjan kan upplevas som lite väl "skrikig", där finns en viss förbättringspotential. 

undefined
Visby Romas tröjor håller hög klass.

2) Visby/Roma

Hemma: Mörkblå/Gul

Borta: Vit/Blå

Kommentar: Dressen ger associationer till Buffalo Sabres. Den sköna mörkblåa nyansen tillsammans med en lagom stark gul färg bidrar till ett inre lugn i hela kroppen. Den manar till förståelse och försoning. Kanske är det tanken, att avskräcka motståndarna genom att vagga in dem i ett tillstånd av fullkomlig ro innan det är dags för nedsläpp. Får-loggan kompletterar också dressen på ett snyggt sätt. Oerhört bra jobbat, gotlänningar. Rauken!

undefined
Halmstad Hammers har en cool logga på bröstet, men färgerna drar ned helhetsintrycket något.

3) Halmstad

Hemma: Mörkblå/Röd

Borta: Vit/Blå

Kommentar: Hemmadressen sticker inte ut så mycket i grunden. Den lyfts ändå av de röda och vita detaljerna och framförallt den mäktiga loggan av en tecknad Tor med hammaren i högsta hugg. Den vita bortatröjan med blå detaljer är en plusvariant, men totalt sett finns ändå högre potential. Med ett så snyggt och genomarbetat emblem borde klubben kunna ge VH en match om snyggaste tröjan, men nu räcker de inte hela vägen fram. 

undefined
KHK

4) Karlskrona HK

Hemma: Orange/Svart

Borta: Vit/Orange

Kommentar: KHK har klämt in både en skalbagge och två löv i sitt klubbemblem. Ett försök att göra sig till hela Blekinges lag kanske? Ekoxen och Eken är förknippade med landskapet. Emblemet i sig funkar, problemet är färgen orange. Den tar över för mycket i hemmastället för att det ska kunna betraktas som snyggt. I bortatröjan blir det lite mer harmoni över det hela då den är vit med detaljer i orange. Medelbetyg.

undefined
Kristianstads gröna färger är inte något vidare, men ett stilrent klubbemblem har de.

5) Kristianstad

Hemma: Grön/Vit

Borta: Vit/Grön

Kommentar: Kristianstad får det att funka med en svårjobbad grön kulör. De har gjort det bästa av situationen. Dressen är hyfsat stilren och de orangea detaljerna bidrar med någon slags krydda. Det som sticker ut är dock det snygga klubbmärket – kanske bäst på listan.

undefined
HC Dalen

6) Dalen

Hemma: Svart/Röd

Borta: Vit/Svart

Kommentar: Svart hemmaställ och vita bortatröjor är ett klassiskt val. Problemet med Dalens tröjor är den gula och röda loggan som känns föråldrad. Den gör att dressen som helhet får svårt att lyfta till några högre höjder. Godkänt, men inte mer.

undefined
Mariestads BoIS.

7) Mariestad

Hemma: Svart/Röd

Borta: Vit/Blå

Kommentar: Bortastället är inte något att skriva hem om. De randiga tröjärmarna i kombination med den ganska fula loggan ger snarare intrycket av att vi är på en cirkus. Hemmadressen är betydligt bättre, även om inte det heller är ett verk som skulle få medarbetarna på Louis Vuitton att gråta av lycka. 

undefined
KRIF

8) KRIF

Hemma: Mörkblå/Vit

Borta: Vit/Mörkblå

Kommentar: Dräkten känns färglös på något vis. Det mörkblåa hade behövt accentueras tydligare av det röda eller vita för att komma till sin rätt. Emblemet är heller ingen höjdare. Klubben hade definitivt vunnit på att hitta en lösning i stil med New York Rangers klassiska tröjor, fast med KRIF skrivet snett över bröstet. Laget får finna sig i att kriga i botten här också.

undefined
Tranås AIF

9) Tranås AIF

Hemma: Svart/Gul

Borta: Vit/Gul

Kommentar: Nej, nej, nej. Här är det något som gått snett. Man tänker att det inte ska kunna gå så fel. Det är ju bara svart, gult och vitt. Men nog gick det att misslyckas – kopiöst. En sämre retro-version av en 90-talströja. De gula ärmarna gör inte någon lycklig och tranan på bröstet bidrar till ett lustigt helhetsintryck. In till ritbordet igen, Tranås.

undefined
Skövde IK

10) Skövde IK

Hemma: Röd/Gul

Borta: Vit/Röd

Kommentar: Gör om gör rätt, det spontana intrycket av Skövdes utstyrsel. De röda och gula färger som klubben baserar sina dressar på matchar inte varandra. I kombination med ett i sammanhanget blekt och intetsägande klubbemblem så blir det inte lätt att få fram en tilltalande helhet. Det i huvudsak vita bortastället funkar bättre, men räcker inte för att få upp betyget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!