Mohamed Salah vilades i derbyt mot Everton. Då blev Liverpool mållöst. Därmed får klubben fortsätta att vänta på att fira ligaguldet.

Joelinton gör 3–0 för Newcastle.

Sport2020-06-21 17:05

Jürgen Klopp valde att vila storstjärnan Mohamed Salah helt i derbyt borta mot Everton på Goodison Park.

Då blev laget mållöst i återstarten av ligan.

Matchen slutade 0–0 i en ganska sömnig tillställning, där inget av lagen skapade några större chanser. Evertons Tom Davies hade ett skott i stolpen med tio minuter kvar, men närmare än så kom inte hemmalaget.

"Skönt vara tillbaka"

– Alla är bara glada att vara tillbaka. Vi visste inte riktigt vad vi kunde förvänta oss i dag, men det är skönt att få vara tillbaka. Everton spelade bra försvarsspel och var kompakta. Det är vad man förväntar sig av ett Carlo Ancelotti-lag. De gjorde det svårt för oss. Vi är ett steg närmare ligasegern, säger backen Virgil Van Dijk till Sky Sports.

Nu får Liverpool vänta till på tidigast onsdag innan de kan fira sin första ligatitel sedan 1990. När åtta omgångar återstår leder laget ligan med 23 poäng före Manchester City, som har nio matcher kvar.

Tappar City poäng på måndag mot Burnley och Liverpool slår Crystal Palace på onsdag är saken klar.

Chelsea vann borta

Tidigare under dagen vände Chelsea underläge 0–1 till seger 2–1 borta mot Aston Villa efter mål av Christian Pulisic och Oliver Giroud i den andra halvleken.

Vann gjorde också Newcastle, och det klart hemma mot Sheffield United

På fem minuter i den andra halvleken avgjorde de hemmamötet med Premier League-säsongens stora överraskning.

Efter 50 minuters spel fick John Egan sitt andra gula kort efter en fasthållning på Allan Saint-Maximin. Fem minuter senare satte Saint-Maximin ledningsmålet.

Innan matchen var över hade Matt Richie och Joelinton fyllt på och avgjort fram till 3–0.

Newcastles svenske landslagsspelare Emil Krafth satt på bänken hela matchen.