Liverpool nära ligatiteln – efter överkörning

Liverpool är ett steg närmare sin första ligatitel på 30 år. Efter överkörningen med 4–0 mot Crystal Palace hänger nu allt på Manchester City. –Men vi sitter inte och hoppas på att City ska tappa poäng, vi fokuserar bara på oss själva, säger Trent Alexander-Arnold.

Anthony Martial gjorde hattrick i mötet med Sheffield United.

Anthony Martial gjorde hattrick i mötet med Sheffield United.

Foto: Michael Regan/AP/TT

Sport2020-06-24 21:00

Liverpool studsade tillbaka efter 0–0-matchen mot stadsrivalen Everton. 4–0 mot Crystal Palace innebär att Liverpool redan på torsdagen kan säkra ligatiteln om Manchester City tappar poäng i toppmötet borta mot Chelsea.

– Jag vet inte ens om jag ska se matchen, senast jag tittade på dem stängde jag av när de ledde med 3–0, så det var ju bortkastad tid. Det är ju ett jättebra lag, säger Liverpool-tränaren Jürgen Klopp, som lös av glädje över sitt lags spel, denna första match på Anfield efter coronauppehållet.

– Wow. Tänk om stadion hade kunnat vara fylld i kväll, allt folk hade fått uppleva det här live. Det hade varit fantastiskt. Killarna spelade som om det var fullsatt, de tog fram sitt bästa spel och atmosfären var fantastisk, säger han till Sky Sports.

"Viktigt få i gång målskyttet"

Hemmalaget dominerade fullständigt under den första halvleken – samtidigt som Crystal Palace-stjärnan Wilfried Zaha tvingades kliva av skadad efter en kvarts spel.

Ledningsmålet kom i den 23:e minuten, när Trent Alexander-Arnold skruvade in en frispark utanför straffområdet.

– Jag har tränat en del på det där. Jag hade några chanser mot Everton och i dag fick jag in den när en ny chans kom. Det är alltid viktigt att få i gång målskyttet för killarna, säger han till Sky Sports.

Liverpoolspelarna var efter Alexander-Arnolds 1–0 märkbart irriterade efter två misstänkta straffsituationer. Virgil Van Dijk blev hett uppvaktad av Crystal Palace-försvaret på en hörna och ropade efter domaren. Kort efter försökte Roberto Firmino ta sig förbi Gary Cahill när bollen tog på försvararens hand.

Många chanser

Målchanserna fortsatte att hagla och strax före halvtid hittade Fabinho fram till Mohamed Salah med en djupledsboll som egyptiern plockade ner och slog in i målvaktens vänstra hörn. Det var Salahs 17:e ligamål för säsongen.

– Vi spelade jättebra i dag. Alla var på topp, alla är motiverade att vinna ligan nu och spela så bra vi kan. Och det känns fantastiskt bra, jag har sagt att jag vill vinna Premier League ända sedan jag kom hit. Nu har det gått sex år och det är vår tur nu, säger Salah till Sky Sports.

Efter Salahs mål var matchen i praktiken avgjord, men hemmaspelarna trummade på och i 54:e minuten skickade Fabinho in 3–0 med en kanon utanför straffområdet. En kvart senare spikade Sadio Mané slutresultatet när han tog sig förbi på vänsterkanten och satte dit bollen i motsatt burgavel.

"Mycket kan hända"

Laget behöver nu bara ta två poäng till under resterande sju omgångar för att säkra ligatiteln, och det endast om Manchester City vinner alla sina kvarvarande matcher. City möter Chelsea borta på torsdagen, och om de vinner då kan allt ställas på sin spets nästa fredag. Då ställs de två toppkonkurrenterna mot varandra i Manchester.

– Nu är det två poäng kvar, så det är nära, men vi vet att mycket kan hända i Premier League. Vi har jobbat hårt för det här de senaste åren och det här är vad vi drömt om. Hoppas vi kan ta oss förbi mållinjen snart. Men vi vet att vi fortfarande måste åka till City och göra ett bra resultat där också, säger Trent Alexander-Arnold.

Martials succé

Manchester United lyckades behålla greppet om Europa League-platsen när man tidigare under kvällen besegrade Sheffield United med 3–0.

Stor matchhjälte blev Anthony Martial som dundrade in alla tre mål och därmed noterades för sitt första hattrick i karriären.

Svenske Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen och fick beröm i brittisk press efter matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!