Liverpoollegendaren hyllar MFF: "Stor utmaning"

Inför Champions League-kvalet mot skotska mästarna Rangers hyllas Malmö FF av bortalagets tränare Steven Gerrard. –De har en fantastisk spelare i nummer nio, säger Champions League-vinnaren och Liverpoollegendaren om MFF-stjärnan Antonio Colak.

Rangers tränare Steven Gerrard under en match i Europa League förra säsongen. Arkivbild.

Rangers tränare Steven Gerrard under en match i Europa League förra säsongen. Arkivbild.

Foto: Armando Franca / AP

Sport2021-08-02 12:04

Det börjar dra ihop sig på riktigt för Malmö FF i Europaspelet. I den tredje kvalrundan, väntar skotska regerande mästarna Rangers. Glasgow-laget tränas av Liverpoollegendaren Steven Gerrard som trots favoritskapet höjer ett varnande finger för skåningarna.

– De har stora kvaliteter i laget och en stark mentalitet. Det är inget lag fyllt med egon och de har en fantastisk spelare i nummer nio, säger Steven Gerrard och åsyftar Malmös målmaskin Antonio Colak.

– Ett väldigt imponerande lag, det kommer bli en stor utmaning för oss över två matcher.

Liverpoollegendaren imponerad av MFF

Steven Gerrard har gjort stor succé sedan han tog över Glasgow-laget 2018. Under förra säsongen lyckades laget att vinna skotska ligan utan att förlora en enda match.

– Vi hamnade i en zon förra säsongen där vi lyckades att fokusera enbart på nästa match. Vi rycktes inte med av framgången eller oroade oss för vad som var framför oss.

Gerrard har följt Malmö den senaste veckan.

– Jag har blivit imponerad. De är matchtränade, mitt i en säsong som de har börjat starkt i. De kan spela med en fyrbackslinje, men också med en fembackslinje, så vi måste vara redo för vilken utmaning vi än ställs inför.

– De har många tekniska spelare, som spelar runt Colak och försöker vara kreativa kring straffområdet, säger Liverpoollegendaren.

"Kommer bli en tuff utmaning för oss"

Steven Gerrard vann själv Champions League 2005 med sitt Liverpool, men vill inte gå händelserna i förväg som tränare för Rangers.

– Vi måste vara med från början för att nå playoff, först och främst. Att nå Champions League är inte riktigt fokus just nu, utan att nå playoff-rundan.

– Det handlar om att ta en match i taget, och vi försöker att övervinna motgångarna som uppstår. Vi försöker att vara den bästa versionen av oss själva. Nästa hinder är Malmö och det kommer förstås bli en tuff utmaning för oss, säger Gerrard.

Malmö FF och Rangers FC möts i Champions Leagues tredje kvalomgång på tisdagen. Nästa match i dubbelmötet spelas på Ibrox Stadium i Glasgow.

Laget som går vinnande ur dubbelmötet är sedan ett steg från Champions Leagues gruppspel.

Ett avgörande play off spelas då mot vinnaren i mötet mellan grekiska Olympiakos och PFC Ludogorets från Bulgarien.

Fakta: Steven Gerrard

Född: 30 maj 1980 i Whiston, England.

Klubbar: Liverpool 1998–2015 (710 matcher, 186 mål), LA Galaxy 2015–2016 (38 matcher, 5 mål).

Klubbar som tränare: Rangers FC 2018–

Landslag: England 2000–2014 (114 matcher, 21 mål).

Meriter som spelare: Titlar i urval, med Liverpool: Champions League 2005, Uefa-cupen 2001, FA-cupen 2001 och 2006, ligacupen 2001, 2003 och 2012. Årets spelare i Premier League (spelarnas pris) 2006, årets spelare i Premier League (fotbollsskribenters pris) 2009, årets spelare i europeisk klubbfotboll 2005.

Meriter som tränare: Skotsk mästare 2021.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!