Profilen återvänder till Västervik Speedway

Det blir en populär förare som blir Västervik Speedways sista pusselbit i lagbygget. Peter Ljung är klar för en comeback.

Peter Ljung är tillbaka i Västervik Speedway efter två års uppehåll.

Peter Ljung är tillbaka i Västervik Speedway efter två års uppehåll.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2021-11-23 12:11

Med påskriften av Peter Ljung har Västervik klart med åtta förare med ett ingångssnitt över 0,500.

Ljung är välbekant ansikte i Västervik Speedway och detta kommer bli hans tolfte säsong i klubben. Han lämnade Västervik för Vetlanda efter säsongen 2019 men är nu alltså tillbaka. Senaste säsongen körde Ljung 18 matcher i Bauhausligan för Vetlanda med ett snitt på 1.068 poäng per heat. Utöver Västervik så kommer han 2022 köra för Unia Tarnow i polska tredjeligan och Griparna i Allsvenskan.

– Med Peter i truppen får vi såklart mängder av rutin och erfarenhet men också en förare som trivs utmärkt på Hejla Arena. Jag är övertygad om att vi kommer få se en taggad och förberedd ”Kung” Ljung till nästa säsong och med hans för mig gynnsamma snitt så kommer han bli en mycket viktig förare för oss. Jag vet att Peter är riktigt revanschsugen efter de sista säsongerna och det ska bli intressant och roligt att återigen kampera ihop med den klubbikon han är, säger sportchefen Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

– Det är med stor glädje jag kommer ”hem” till Västervik och varför det känns som hem behöver väl ingen större förklaring efter mängder av säsonger i klubben. Västervik har under väldigt många år varit och är klubben i mitt hjärta. Efter en mindre lyckad utflykt till Vetlanda är det dags att vända skeppet i rätt riktning. Jag är både glad och stolt över att få denna möjlighet och tackar Morgan Andersson och klubben för detta förtroende, säger Peter Ljung.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!