Lokal match flyttas – bekräftat fall av covid-19

Division 5-matchen mellan Målilla GoIF och BK Boston, som skulle spelats på lördag, flyttas fram. BK Boston har drabbats av ett bekräftat fall av covid-19. "Det var inget svårt beslut att ta", säger BKB:s tränare Robin Olsson.

Foto: MATHILDA AHLBERG

Fotboll2020-07-02 17:30

På lördag skulle Målilla GoIF och BK Boston ha spelat den sista matchen innan sommaruppehållet i division 5 för båda lagen. Matchen måste dock flyttas fram då det framkommit att någon i BK Boston bekräftats vara smittad av covid-19. 

– Det stämmer och matchen är framflyttad till augusti. Vi har ett bekräftat fall och det var inget svårt beslut att ta att flytta fram matchen, säger Robin Olsson, tränare i BK Boston och fortsätter:

– Det behöver inte betyda inte att det är en spelare i laget som drabbats, det kan vara någon annan inom föreningen. Men han testade sig och fick svar att han var positiv. Han tog det väldigt seriöst och ska ha en eloge för det.

Har personen i fråga tränat eller spelat med er på sistone?

– Han var inte med den här veckan men fanns med förra veckan och har även varit i kontakt med andra inom föreningen.

Hur mår han nu?

– Han mår bra. Han kände sig bara lite hängig och bestämde sig för att testa sig. Det var inte mer än så. 

Har någon eller några andra inom föreningen visat symtom?

– Några har bara visat upp lindriga förkylningssymtom, men vi väljer så klart att ta det säkra före det osäkra. 

BK Boston är inte den första lokala klubben som drabbats. Bland annat har Djursdala SK också haft ett bekräftat fall inom sitt lag, efter att en spelare testats positivt för viruset. Robin Olsson är, likt flera av hans tränarkollegor, kritisk till att det ska spelas några fotbollsmatcher alls på lokal nivå.

– Det kommer förmodligen komma fler fall inom våra lokala lag. Det är ändå bara amatörfotboll vi sysslar med och jag ställer mig väldigt frågande till varför vi ens ska spela. Det är inte hela världen om en serie ställs in och det är ändå ett dödsvirus som vi har att göra med. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!