Makalös insats av Södra Vi

På förhand var det en oviss match. HM IS mot Södra Vi IF. Hur det gick? Gästande SVIF vann med 9-1. Jo, ni läste rätt. "Vi var riktigt bra", säger tränaren Peter Magnusson.

I målform. Anton Brorsson har gjort nio mål i de två senaste matcherna.

I målform. Anton Brorsson har gjort nio mål i de två senaste matcherna.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2020-08-07 21:38

Det verkar som att Södra Vi blir att räkna med i toppen i division fem i år igen. Det är en given slutsats att dra efter fredagens utskåpning mot ett spelskickligt HM IS.

Magnusson:

– Första halvlek var relativt jämn, med ett visst övertag för oss. I andra gick vi fram till 3–0, men då kom HM tillbaka och hade en bra period där de också reducerar (Gustav Stejdahl). När vi sedan får in vårt fjärde mål..., ja då är det proppen ur. 

När matchen var över hade Södra Vi pangat in nio mål. 

– Våra sista 20 minuter var grymt bra. Vi trummar på och vårt sista mål var nog det vackraste jag sett under min tid som tränare. Vi spelar på ett och två tillslag, där sex-sju spelare är inblandade och där vi avslutar perfekt. 

I vinnarlaget fortsätter Anton Brorsson visa att han är i rejäl målform. Mot HM IS satte han fem fullträffar. I matchen innan mot Storebro blev det fyra. Övriga mål gjordes av Tarek Bayazid, Arvid Karlsson, Rory Barraza och Albin Envall. Magnusson gav hela laget stort beröm. Förstås. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!