Mäktiga hyllningen till Eriksen

Efter tio minuter stod spelet stilla på Parken i Köpenhamn. Tillsammans med de 25 000 åskådarna hyllade de danska och belgiska spelarna Christian Eriksen med en applåd i en minut i EM-mötet.

Läktarna på Parken under hyllningen.

Läktarna på Parken under hyllningen.

Foto: Wolfgang Rattay/Pool/AP/TT

Fotboll2021-06-17 18:22

Danmarks nummer tio Christian Eriksen kunde säkert höra den stora hyllningen från sin sjukhussal på Rigshospitalet, där han vårdas efter sitt hjärtstillestånd som han drabbades av i slutet av första halvlek i lördagens EM-premiär mot Finland (0–1).

Parken är endast 500 meter bort från huvudstadens stora sjukhus och förbundskaptenen Kasper Hjulmand är övertygad om att Eriksen tittar på matchen.

– Jag tror att han kommer att ha på sig sin matchtröja. När han tittar ut från fönstret kan han se Parken och antagligen höra allt. Det är en märklig situation för Christian, sade Hjulmand under gårdagen.

Känslosamt var det garanterat för hela det danska landslaget att återvända till nationalarenan för mötet med Belgien. Under flera långa minuter stod de danska spelarna i en mänsklig mur när deras vän och lagkamrat Christian Eriksen fick livräddande vård.

– Jag vet inte hur vi kommer att reagera när vi kommer tillbaka – hur det kommer att påverka oss känslomässigt. Alla kommer att reagera på olika sätt, sade anfallaren Yussuf Poulsen.

”Vi er røde, vi er hvide. vi står sammen, side om side” rullade runt på läktaren i en mäktig allsång innan hyllningen och fler tecken på den danska publikens stöd kunde ses runt om i arenan. ”Hele Danmark är med dig, Christian” stod det bland annat på en banderoll hos ”den røde mur” på ena kortsidan.

Innan matchen startade räckte den belgiske lagkaptenen Jan Vertongen över en inramad tröja med Eriksen och nr 10 på samt hälsningar skrivna på den.

Belgiens Romelu Lukaku applåderar.
Belgiens Romelu Lukaku applåderar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!