Stjärnans sköna besked: "Topplacering, absolut"

Det sägs att en kedja inte är starkare än dess svagaste länk. Det må så vara. Vimmerby IF har gjort klart med den kanske starkaste, måldrottningen Nathalie Johansson. "Det är ett beslut som har växt fram", säger hon om sitt val.

Nathalie Johansson gav ett positivt besked till Vimmerby IF i veckan. Hon stannar. Måldrottningen var annars ett hett byte för Tjust IF, nykomling i division ett nästa säsong.

Nathalie Johansson gav ett positivt besked till Vimmerby IF i veckan. Hon stannar. Måldrottningen var annars ett hett byte för Tjust IF, nykomling i division ett nästa säsong.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-11-26 16:00

En lättnadens suck. En garant för framgång. Given målgaranti. 

VIF-tränarna Mikael Rinaldo, Håkan Ericsson och Karin Hillström kan nog stämma in på allt det där när det nu står klart att Nathalie Johansson funderat klart. Hon fortsätter. 

Här ger anfallsesset sin syn på hur hon har tänkt och på mycket annat...

undefined
Mål, mål, mål. Nathalie Johansson vann skytteligan i serien igen med 20 fullträffar.

• Vad var avgörande till att du väljer att fortsätta en tionde säsong i Vimmerby?

– Jag hade vare sig tid eller ork att pendla och spela i Tjust eller Husqvarna. Sen vill jag ta mitt ansvar och hjälpa till att utveckla de yngre spelarna i truppen. 

• Du gjorde i vanlig ordning massor av mål (20). Vann skytteligan igen. Hur ser du på det?

– Det är förstås alltid roligt att göra mål. Det är väl det som alltid varit min styrka. Sen kan jag tycka att kvaliteten på division två har blivit sämre. Det ska inte bli så stora siffror i matcherna, som när vi vann med 13–1 (Hultsjö). 

• Känner du av din skada (korsbandsopererad) någonting?

– Det funkar bra. Jag känner knappt inget av knäet i själva matcherna och träningarna, det är emellan i så fall – och när det blir för mycket träning.  

undefined
Nathalie Johansson ser fram mot att spela på helt nytt konstgräs på Arena Ceos framöver.

I nästa andetag går Nathalie Johansson in på konstgräset, det av så många spelare utdömda, bespottade, dåliga konstgräset på Arena Ceos i Vimmerby.

– Jag känner av mitt knä på konstgräset och märker stor skillnad när vi spelar på naturgräs. Det är mycket bättre. 

• Så du vill helst att ni framöver spelar matcherna på naturgräs i VIF?

– I min värld, antingen det eller annars ett bra konstgräs. Inte som det är nu. Det är klart att det är jobbigt och frustrerande att spela på det underlag vi gör. Det här är något som borde ha prioriterats högre att byta. Vi får se när det blir av. 

• Hur ser du på själva träningsbiten. Har den förändrats under de här åren du spelat i klubben?

– Jämför jag när vi var som bäst och när vi hade spelare som bland andra Alicia (Strand), Hanna (Ericsson) och Anna (Karlsson), så var tempot högre. Vi tränade mer då än vad vi gör nu. Själva upplägget i sig är nog ganska så likt. Jag känner att det är bra med specifik lagdelsträning, vilket vi gjorde en del förra året. Det är utvecklande och något jag hoppas vi kan bygga vidare på nästa säsong. 

• Ni har tidigare gjort ett par säsonger i ettan och varit ett topplag i division två de senaste åren. Hur ska ni ta nästa steg i VIF?

– Känslan är att vi har en bra åldersmix i laget. Blandningen mellan yngre och äldre spelare tror jag är viktig. Om Malin (Söderlund) och Johanna (Bellander) fortsätter och om vi får in ett par nyförvärv, så kommer det bli bra. Vi ska nå en topplacering, absolut. Förra säsongen var en besvikelse. En annan del är att jag gärna ser att vi har fler aktiviteter runt själva fotbollen, med träningsläger, resor och annat. Jag vet hur roligt och bra det var när vi var i Paris och Rom med truppen. 

undefined
Nyblivna division ett-laget Tjust var intresserat av Vimmerbys anfallsess.

• Ni kom trea i serien. Tjust vann. Hur ser du på att de är bättre än er och kommer att spela i division ett?

– Det är klart att det känns lite konstigt. VIF har alltid varit nummer ett här i trakten, samtidigt har vi haft en generationsväxling. Nu vill vi tillbaka på tronen. Serieomläggningen gör att det nog kommer bli tufft för Tjust som nykomling, då de måste komma topp-fem för att hålla sig kvar.

För  Vimmerby IF var det ett mycket viktigt besked att få klart med nyckelspelaren Nathalie Johansson.
För Vimmerby IF var det ett mycket viktigt besked att få klart med nyckelspelaren Nathalie Johansson.
Nathalies målskörd

Nathalie Johansson har varit skytteligavinnare de fyra av fem senaste säsongerna, varav ett år i division ett. Det är ett makalöst målfacit.
2021 (Div 2): 20 mål. Seriens skyttedrottning med bred marginal. 

2020 (Div 2): 18 mål. Skyttedrottning.  

2019 (Div 1): 3 mål. Fick större delen spolierad av knäskada. 

2018 (Div 1): 23 mål. Vann hela seriens målliga i ettan. 

2017 (Div 2): 31 mål. Ohotad etta i seriens skytteligatopp.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!