"Målilla har bra rykte i Ryssland"

Vi har bläddrat i arkiven och hittat godbitar från historien. Bland annat ett hockeyderby mellan VIF och HAIK, nya spelare och tränare i de lokala fotbollsklubbarna och ryska nyförvärv till Målilla.

Tre av de fyra ryska nyförvärven i Målilla.

Tre av de fyra ryska nyförvärven i Målilla.

Foto: Arkiv

Sport2019-10-23 13:10

10 år sedan

*Fyra ryssar till Målilla Bandy. Alexey Usyantsev, Alexander Sannikov, Vladimir Glushak och Alexander Kozlov kom till klubben. 

 – Målilla har bra rykte i Ryssland, jag har pratat med en del kompisar som rekommenderade Målilla, sade Usyantsev, som hade 15 säsonger i ryska högstaligan på sin meritlista.

*För några dagar sedan blev Kosovare Aslani nominerad till Ballon D'or, priset som världens bästa fotbollsspelare. För tio år sedan blev hon nominerad till årets anfallare och årets genombrott på svenska fotbollsgalan. 

20 år sedan

*Lars Schön, Vimmerby Hockeys nyförvärv från Gislaved, gjorde två mål i premiären mot Värnamo. Då var Vimmerby i division 2 precis som Virserum. Så här sa Schön efter debuten: 

 – Det var skönt att sätta dit puckarna, fast jag hade lite flyt. 

*Henke Larsson bröt benet i en match med skotska Celtic. 

 – Han missar resten av säsongen, men vi tror inte att skadan hotar hans karriär, sa Celtics John Barnes.

30 år sedan

*Fotboll. Gullringens Tommy Svensson och Hebes Niclas Andersson bytte till Hultsfreds FK. HFK hade precis gått upp till division 3 och skulle göra sin första säsong där. Då kom de två nyförvärven väl till pass. 

*Rimforsa IF:s herrar fick en ny tränare. Mats Jonsson slutade och då kom Mats Karlsson, tidigare lagkapten i Åtvidabergs FF. 

40 år sedan

*Bilspeedway. Det var den stora innesporten 1979. Efter lyckade tävlingar i Västervik och Linköping arrangerade även Målilla MK bilspeedway. Hela landets bästa förare var med på startlistan, och gott om publik var att vänta. 

 – Vi räknar med minst 3000 personer, men har eftervissa ombyggnationer kapacitet för 5000 åskådare, sade MMK:s Lars Jörlof. 

50 år sedan

*Mariannelunds AIS firade 40-årsjublieum. Med andra ord blir klubben 90 år i år, men numera är ju MAIS ihopslagen med Hjältevad. 

*Vimmerbys konstisbana hade äntligen blivit klar. Vimmerby IF och Hultsfreds AIK kunde göra sina första isträningar för säsongen och dagen efter möttes lagen i en DM-match. Där blev det riktigt spännande, men VIF kunde dra längsta strået och vinna med 10-8. 

Rimforsas nya tränare.
Rimforsas nya tränare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!