Målkalas när Kisa drog ifrån i toppen

Det blev en behaglig seger med 5-0 borta mot Linghems SK. Nu drar Kisa BK ifrån i tabelltoppen.

Precis som många gånger tidigare var Abdirahman Said Ahmed en förgrundsfigur för Kisa BK. Han gjorde tre av målen i segern mot Linghem på söndagen.

Precis som många gånger tidigare var Abdirahman Said Ahmed en förgrundsfigur för Kisa BK. Han gjorde tre av målen i segern mot Linghem på söndagen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-09-12 19:17

Kisa BK fick en missräkning förra helgen, när de kryssade hemma mot Sturefors. Så det var ett revanschsuget lag inför söndagens möte med Linghem. 

– Vi har pratat om det i veckan, att vi inte har råd att gå på halvfart i någon match. Det är elva finaler vi spelar och då måste vi gå fullt ut oavsett motstånd. Det var lite revanschlust och idag visar vi vad vi är kapabla till, säger tränaren Greger Johansson. 

Ja, för det var Kisa för hela slanten i bortamatchen mot Linghem. Det stod 0-0 en ganska bra bit in i första halvlek, men sedan gjorde KBK två mål före paus. Därefter var det aldrig spännande igen. 

– Vi hade en liten dipp i början av andra halvlek, där vi kanske inte följde vår gameplan helt. Men annars var det en väldigt bra match över 90 minuter. 

Segersiffrorna skrevs till 5-0, efter tre mål av Abridahman Said Ahmed, samt ett vardera från Vinicius Rodrigues och Philip Wahl. 

– Skön känsla och bra go i laget. Alla gör det bra och hela laget förtjänar beröm, säger Greger Johansson. 

Efter den här trepoängaren drar KBK ifrån i toppen av herrarnas division 4. Hemgårdarna, som skuggar bakom serieledaren, förlorade nämligen mot Malmslätt. Det innebär att KBK är sju poäng före tabelltvåan, dock med två matcher mer spelade. 

– Det är alltid trevligt att få lite hjälp på så sätt. Men nu har vi fyra matcher kvar och där gäller det att vi verkligen fokuserar och lägger energi på hur vi ska göra. Nu ska vi njuta av den här segern någon dag, men sedan måste vi vara redo för nästa match.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!