MalmöpÄgarnas fulltrÀffar: "Ibland smÀller det till"

Det hÀr var MalmöpÄgarnas afton i VH. Det var i alla fall de som satte Vimmerbys mÄl nÀr Mariestad besegrades. "Ibland smÀller det till", sa segerskytten Sebastian Vidmar.

Sebastian Vidmar satte vinnarmÄlet mot Mariestad.

Sebastian Vidmar satte vinnarmÄlet mot Mariestad.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-01-15 22:07

Vi ska sĂ€ga det direkt. Vimmerbys 2–1-vinst var frukten av ett bra lagarbete. Men tittar vi till mĂ„len, sĂ„ var det tvĂ„ Malmökillar i fokus. Backen Linus Ljung, med Limhamn som moderklubb, skickade in 1–0 frĂ„n blĂ„linjen i första perioden – och Sebastian Vidmar 2–0-mĂ„let halvvĂ€gs in i tredje. 

– Skönt att vi studsade tillbaka pĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet efter matchen mot Huddinge, sa Linus Ljung efterĂ„t. 

Han var – med rĂ€tta – nöjd med Vimmerbys insats. 

– Tidigare har vi gjort bra förstaperioder mot Skövde och Huddinge. Nu var vi bra i 60 minuter. 

Vilket i allra högsta grad Ă€ven gĂ€llde Linus Ljung, som varit vĂ€ldigt stabil hela sĂ€songen och som det verkar snĂ€ppat upp ytterligare en nivĂ„ i Allettan. 

Sitt eget mĂ„l var kanske inte det vackraste han gjort, inte heller var det ett av de hĂ„rdaste skott han skjutit – men mĂ„l blev det. 

– Jag tror att deras mĂ„lvakt tappade klubban innan jag sköt, sĂ€ger han med ett garv. 

Redhawks-fostrade Sebastian Vidmar var ocksĂ„ glad och nöjd efter matchen. 

– Vi fick lite andrum efter mitt mĂ„l och det var jĂ€kligt bra förarbete av "Ronne" (Philip Rondahl) och "Jagge" (Jakob Karlsson). 

NĂ„ja, i sammanhanget ska han inte förringa sin egen prestation i samband med mĂ„let. Vidmar fick kalastrĂ€ff, vars projektil for rakt upp i nĂ€ttaket. MĂ„let kom i powerplay och blev som det visade sig matchavgörande. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!