Malmös rivstart knockade Brynäs

4–0 till Malmö efter 18 minuter blev för tungt för Brynäs att komma tillbaka ifrån. I stället rann det iväg till en 7–2-seger för Malmö i bottenmötet.

Lars Bryggman hade all anledning att jubla. Han stod för två mål i segern.

Sport2020-11-14 18:00

Det hann inte ens gå tre minuter av matchen innan Emil Sylvegård gav Malmö ledningen när han kom fri efter en kontring och kunde skicka in pucken bakom Samuel Ersson i Brynäsmålet.

En bra start för Malmö som förlorat åtta av de nio senaste matcherna. Men gästerna från Gävle har också en tung svit bakom sig, fem förluster på de sju senaste matcherna och båda lagen var i desperat behov av de tre poäng som Malmö till slut tog.

Och en ännu bättre start skulle det bli. Malmö gjorde ytterligare tre mål och första perioden slutade 4–0. I den andra halvleken hade Brynäs bytt ut Samuel Ersson mot J20-målvakten Adam Matsson.

Otäck skada

Reduceringen kom till slut från Brynäs. Patrik Berglund skickade in 1–4 drygt sju minuter in i andra perioden. Men kort därefter kom en oläglig utvisning för gästerna.

Greg Scott fick fem plus tio för high sticking efter att ha träffat ex-brynäsaren Adam Brodecki i ansiktet. Brodecki fick lämna isen kraftigt blödande.

Brynäs klarade dock ut det numerära underläget och när man väl var fem man på planen igen var det i stället Gävlelagets tur att få power play. Det utnyttjade man väl och Patrik Berglund gjorde sitt andra mål för kvällen.

– Vi får bara försöka gå framåt. Det blir för hackigt med utvisningar och så. Det är svårjobbat, sade Berglund i Cmore efter den andra perioden.

Bryggman tvåmålsskytt

Fler utvisningar blev det. Fem minuter in i sista perioden fick Matsson släppa in första skottet när Lars Bryggman satte 5–2 i power play.

Det blev till slut 7–2 efter att Brynäs haft riktig otur. Kristoffer Berglund sköt ett hårt skott på egna spelaren Patrik Berglund, skottet tog illa på handen och Patrik Berglund åkte rätt ut till omklädningsrummet. Malmö utnyttjade läget och Johan Olofsson satte slutresultatet 7–2 med knappt fyra minuter kvar av matchen.

– Det var jätteskönt att vinna. Jag tycker jag fick till en bra match. Det är otroligt skönt att vi får något att bygga på inför näst match, sade Ponthus Westerholm som stod för inte mindre än fyra assist i segern.

Avgjordes i förlängning

Jämnare blev det mellan Oskarshamn och Skellefteå. Inför den sista perioden rådde likaläge 2–2. Den tredje perioden blev mållös och tillställningen i Oskarshamn gick till förlängning.

Med 1.10 kvar av förlängningen kom avgörandet. Skellefteå kontrade och Adam Wilsby skickade pucken till Rickard Hugg som kom fri. Hugg gjorde inget misstag utan skickade in segermålet till gästerna.

– Vi gör en bra match, det är vi som styr i sista perioden. Lite surt att vi inte får med oss tre poäng, säger Hugg i Cmore efter matchen.