Höstpremiär för veckans bästa idrottare

Då kör vi. Här är höstens första "Veckans idrottare". Innebandyspelare dominerar listan.

Emil Johansson har inlett säsongen med åtta mål på två matcher i VIBK.

Emil Johansson har inlett säsongen med åtta mål på två matcher i VIBK.

Foto: Arkiv

Sport2022-10-10 13:05

1) EMIL JOHANSSON, Vimmerby IBK

Här kan vi prata om att få en flygande start på säsongen. VIBK-forwarden satte fyra mål i seriepremiären mot Värnamo (8–7). Han följde upp det med ett fyrverkeri även i bortapremiären mot Ingelstad i fredags.  Då vann Vimmerby igen, med 9–7. Matchens två sista mål kom i den sista minuten av... just det, Emil Johansson. 

2) GABRIEL RICKARDSSON, HM IS

Premiär. Derby. Då klev Gabriel Rickardsson fram i rampljuset. Inte nog med att HM IS vann med 9–3, han själv bidrog starkt till den sköna vinsten. Rickardsson började direkt med att sätta 1–0 och 2–0. När matchen var över hade han totalt gjort fem mål.

3) NELLY PASSMARK, Vimmerby IBK

Förra säsongen gjorde hon tre poäng i seriespelet. Redan nu har Nelly Passmark passerat den poängskörden – efter en match. I premiären hemma mot Sandbäckshult gjorde hon nämligen hälften av Vimmerbys sex mål i segermatchen med 6–1. Dessutom kryddade hon det med en målgivande passning.

4) RASMUS JENSEN, Dackarna

Visst, att Jensen är med på vår lista är ingen idrottsprestation i sig den här veckan. Däremot har dansken bestämt sig för att fortsätta i Dackarna, vilket är mycket viktigt för vårt bästa lokala idrottslag.

5) THEO EKLUND, Storebro IF

Storebro IF fick en perfekt start i kvalspelet till division fem. På bortaplan besegrades Överums IK med klara 5–0, vilket var siffror i underkant. Theo Eklund var kung på mittfältet och trasade sönder Överums spel med sitt energiska spel. Stod dessutom för ett mål.

Nelly Passmark var högst delaktig i Vimmerbys premiärseger mot Sandbäckshult.
Nelly Passmark var högst delaktig i Vimmerbys premiärseger mot Sandbäckshult.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!