Martin Olssons tvilling "sugen" på HIF

Helsingborgs IF gick på pumpen och föll med 0–3 i premiären hemma på Olympia. Efteråt menade tidigare landslagsbacken Martin Olsson att laget saknade erfarenhet och hoppas brodern Marcus ska ansluta till truppen. –Han är sugen på att komma igång.

Martin Olsson debuterade för Helsingborg när han hoppade in mot Varberg i den andra halvleken.

Martin Olsson debuterade för Helsingborg när han hoppade in mot Varberg i den andra halvleken.

Foto: Anders Bjurö/TT

Sport2020-06-15 22:55

Martin Olsson växte upp i Helsingborg. Trots det hade den tidigare landslagsspelaren inför måndagens match vare sig representerat Helsingborgs IF eller spelat i allsvenskan.

I premiären mot Varberg blev det bara 30 minuter för Martin Olsson.

– Vi saknade energi. Jag vet inte om det var nerverna. Vi har unga och väldigt duktiga spelare, men man måste ha lite rutin också.

Egna formen?

– Jag behöver ett par matcher till som denna innan jag kan spela 90 minuter, säger Olsson vars karriär de senaste åren präglats av skador.

Fotbollslivet har gått från Högaborg via Blackburn, Norwich och Swansea. När Martin Olsson i våras skrev på ett korttidskontrakt med Helsingborgs IF hade vänsterbacken varit klubblös sedan förra sommaren.

Nu hoppas han bli en tillgång och hjälpa Helsingborgs IF säkra fortsatt allsvenskt spel – kanske tillsammans med tvillingbrodern Marcus som de senaste veckorna tränat med laget.

– Han har varit bra och tränaren ser det. De har inte prata kontrakt ännu, men Marcus är sugen på att komma igång igen.

Också Marcus har ett förflutet i England. Han spelade dock allsvenskt med Halmstad innan det begav sig till Blackburn och Derby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!