Massor av godbitar väntar i helgen

För dig som gillar lokal idrott är det bara att gotta sig åt vad som väntar. Här är ett smakprov: Hockeypremiär, allsvensk bowling - och fotbollsmatcher som det sprakar om.

Har en späckad sporthelg att se fram emot.

Har en späckad sporthelg att se fram emot.

Foto: Michael Nordin

Sport2019-09-13 20:30

Varför oja sig över hösten? 

Det finns ju massor att glädjas åt. Om man översätter geologiska termer till idrottens språk så är det som att kontinentalplattorna brakar in i varandra.  Sommaridrotterna går mot sitt slut, samtidigt som vi hälsar vintersporterna välkomna igen. 

För er som är idrottsälskare är kommande helg som julafton. Så ser jag på det i alla fall. 

Lördag förmiddag ska jag bege mig upp till bowlinghallen i Vimmerby. VBK tar emot BK Bågen i Allsvenskan. Hultsfredslaget Varta har också premiär i ettan. Frågan är hur det kommer att gå för Vimmerby. Laget ser intressant ut och nytt serieupplägg kittlar lite extra. 

Samma dag arrangeras också SM i distansritt i trakterna av Mariannelund. Kjell Westerback tror att hans klubb, Tjust, kan aspirera om en medaljplats. Distansritten är kraftprov för både häst och ryttare. Många mil ska avverkas. 

Efter en fotbollssäsong som för de flesta lag inleddes i slutet av förra året, november-december, väntar nu  –  äntligen! – upplösningen. Det är nu som det ska avgöras. Många lokala lag är inblandade i streckstrider, uppåt och neråt. 

Stort intresse riktas förstås mot traktens bästa lag, Vimmerby dam och Vimmerby herr. Båda fightas för nytt kontrakt i sina respektive serier. För damlaget är det bara seger som gäller. Annars är det goodbye till division ett. Herrlaget är inte riktigt lika illa ute, men division fyra kan bli en realitet om inte Skärblacka besegras i söndagens sexpoängsmatch. 

I divisionen under är det dags för derbyraffel. Gullringens GoIF tar emot IFK Tuna i en högintressant kamp. Vinnaren –  om det nu blir någon –  kan fortfarande ha chans på kvalspel till trean. 

Utöver de här matcherna är det bland annat seriefinal i division fem NÖ, då kvaljagande Södra Vi tar emot seriesuveränen  Ruda. I samma serie har både Målilla och Storebro viktiga matcher för att försöka undvika nedflyttning. 

I helgen kan det också skrikas ut i höga segervrål i Hultsfreds och Rimforsas damlag. Segrar och de avancerar i seriesystemet. Det här var bara ett smakprov på vad som bjuds i fotbollsväg.

På söndag är det dags för något många sett fram emot: hockeypremiär. Vimmerby reser till Halmstad och får finna sig i ett visst favoritskap, trots att Hammers vann med tunga 4-0 i ett möte förra säsongen. I helgen kan också Vimmerbyföraren Filip Bengtsson säkra ett nytt SM-guld i motocross. 

Jojo, det händer en del...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!