"Med färre lopp kommer vi ta större risker"

En nedbantad formel 1-säsong kan göra att förarna tar större risker på banan, i kampen om en mästartitel. –Det kan bli överraskningar och kommer att bli spännande att titta på, säger Ferraris Charles Leclerc.

Ferrariföraren Charles Leclerc i Melbourne i mars, strax innan F1-säsongen sköts upp.

Ferrariföraren Charles Leclerc i Melbourne i mars, strax innan F1-säsongen sköts upp.

Foto: Rick Rycroft/AP/TT

Sport2020-04-23 11:25

Monegasken tillbringar karantänstiden i lägenheten i Monte Carlo med att stämma gitarren, lära sig laga mat – och vinna e-sportrace i formel 1.

Hittills har nio VM-lopp i racingens kungaklass stoppats och F1-säsongen tros kunna starta först i juli, i Österrike. Man hoppas kunna genomföra mellan 15 och 20 lopp, men minimiantalet för mästerskapet är åtta.

Om det blir väldigt många färre lopp i år tror Charles Leclerc att det kan påverka förarnas insats.

– Med färre lopp kommer vi att ta större risker. Så vi kan få se en del överraskningar och det kommer att bli spännande att titta på, säger han enligt The Guardian.

– Jag är säker på att Mercedes och Lewis Hamilton (regerande mästaren) fortfarande är favoriter, även i ett mästerskap med bara åtta lopp. Men sannolikt kommer vi alla att riskera mer på banan – mer riskfyllda strategier och omkörningar.

Han tror att det kommer att ta tid för förarna, som inte tävlat sedan i december förra året, att hitta tävlingsfokus.

– Det är svårt att komma in i bubblan som man måste vara i när man inte tävlat på länge, säger Leclerc.

Det diskuteras också om man ska köra flera lopp på samma bana, för att få ihop fler tävlingar med färre resor, bland annat i Österrike och på brittiska Silverstone.

– Vi får göra det bästa av situationen. Om det innebär att köra två gånger på samma bana så måste vi överväga det för att få ihop så många lopp som möjligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!