Messi och Barcelona trummar på i La Liga

Lionel Messi utökade sin ledning i den spanska skytteligan när han via en straff punkterade Barcelonas hemmamöte mot bottenlaget Leganés.

Barcelonas Lionel Messi sätter fart mot Jonathan Silva och Leganés.

Sport2020-06-17 00:25

Barcelona dominerade som väntat stort, men hade under första halvlek svårt att skapa några chanser. När 17-årige supertalangen Ansu Fati strax före halvtidspausen spräckte nollan var det hemmalagets första avslut mot mål.

Under matchens andra halva trummade Barcelona på. Antoine Griezmann satte bollen i nät men blåstes av för offside och det var inte förrän Lionel Messi satte fart från mittcirkeln och bara kunde stoppas av en ojuste tackling i straffområdet som matchen avgjordes.

Messi satte själv straffen i målvaktens vänstra hörn i 70:e minuten, firade mot de tomma läktarna och kunde sedan mest spela av matchen. Med en match mer spelad leder Barcelona La Liga fem poäng före Real Madrid, som på onsdagen möter Osasuna.

Tidigare under kvällen såg Barcelonalaget Espanyol via 0–0 tlll att Getafe fortsätter sin kräftgång. Madridlaget har bara vunnit en av sina senaste sex matcher och tappar mark i kampen om nästa säsongs Champions League-platser. Espanyol å sin sida har inlett återstarten efter coronauppehållet bra och tagit fyra poäng på två matcher. Tisdagens poäng innebär att laget lämnar över jumboplatsen till Leganés.

Det tredje laget som just nu parkerar under nedflyttningslinjen, Mallorca, förlorade med 0–1 borta mot Villarreal.