Messi tangerade Pelés målrekord i 2–2-match

Lionel Messi fortsätter att skriva fotbollshistoria. När argentinaren nickade in Barcelonas 1–1-mål hemma mot Valencia innebar det en tangering av Pelés rekord, från tiden i Santos, på 643 mål för en och samma klubb.

Lionel Messi nickade in 1-1 mot Valencia.

Sport2020-12-19 17:35

Messis mål på Camp Nou kom på tilläggstid i första halvlek. Valencias målvakt Jaume Domenech räddade en straff från just Messi, men returen kom ut till Jordi Alba vars inlägg sedan nickades in av Barçaikonen.

Barcelona fortsätter dock sin knackiga säsong i La Liga. Ronald Araújo fixade visserligen en 2–1-ledning i början av andra halvlek, men Maxi Gómez kvitterade till 2–2 i 69:e minuten och såg till att det blev delad pott. Barcelona har bara 21 poäng efter 14 matcher.

En tidigare Barcelonaspelare såg samtidigt till att avståndet till toppen ökar. Luis Suárez gjorde både 1–0 och 2–0 när tabellettan Atlético Madrid vann med 3–1 hemma mot Elche. Atlético har 29 poäng efter 12 matcher.