MFF-stjärnan: "Värsta tiden vi har gått igenom"

Allt fler länder återupptar fotbollen – och röster höjs för att Sverige ska göra det samma. Men en uppskjuten cup och en allsvensk premiär som hänger i luften gör att det dröjer. –Det ser konstigt ut, säger Anders Christiansen i Malmö FF.

"Det här är den värsta tiden vi har gått igenom som fotbollsspelare", säger Anders Christiansen.

"Det här är den värsta tiden vi har gått igenom som fotbollsspelare", säger Anders Christiansen.

Foto: Johan Nilsson/TT

Sport2020-05-19 16:55

Mitt i Malmö FF:s två timmar långa träningspass på tisdagen gick Svenska fotbollförbundet (SvFF) ut med nyheten att slutspelet i Svenska cupen för herrar skjuts upp tills vidare.

– Det är egentligen ingen skillnad. Vi vill vinna cupen, som vi har sagt många gånger. Vi får avvakta och se när det blir. Vi är mycket flexibla i vår träning, säger Jon Dahl Tomasson, tränare i Malmö FF.

"Det ser konstigt ut"

Nästa datum som MFF har att förhålla sig till är den 14 juni – då är det tänkt att allsvenskan ska börja.

Men Folkhälsomyndigheten måste ge sitt godkännande, och har sagt att deras bedömning görs först i början av juni. Myndighetens hantering av frågan har mötts av kritik från både SvFF och Svensk elitfotboll (Sef), och på tisdagen krävde Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni att statsminister Stefan Löfven skulle ge klartecken för elitfotbollen att börja.

– Allt är konstigt, oavsett hur man ser på det. Ingen vet ens vad som händer i morgon, säger MFF-stjärnan Anders Christiansen och fortsätter:

– Det är klart att det ser konstigt ut när andra länder som har stängt ner fullständigt nu börjar öppna för spel igen, samtidigt som Sverige har haft öppet typ hela tiden men ändå är stängt för elitfotboll. Men det är inte vi som ska svara på den frågan, det är inte vi som bestämmer.

Spel inför tomma läktare

Tyska Bundesliga var förra helgen den första toppligan att återuppta säsongen efter coronavirusets utbrott. Anders Christiansen såg matchen Borussia Dortmund mot Schalke 04.

– Det var tråkigt. Det är annorlunda att se fotboll inför tomma läktare, säger han.

Tomma läktare kommer det att bli även om allsvenskan drar i gång enligt planen.

– Det här året är det lätt för alla att hitta ursäkter, säger Guillermo Molins.

– Man kan skylla på att vi inte får några träningsmatcher och att vi inte vet när det startar. Vi är en storklubb som har mycket fans och då kan vi hitta ursäkten att de andra lagen kan dra fördel av det. Men allt sådant får man lägga åt sidan. Det kommer vara ett konstigt år, men SM-guldet står där för att vinnas ändå.

"Värsta tiden vi gått igenom"

Under tiden försöker MFF-spelarna vässa formen så gott det går.

– Ni skulle se oss träna varje vecka, vi tränar röven av oss för att vara redo när det börjar, säger Guillermo Molins.

Anders Christiansen:

– Det här är den värsta tiden vi har gått igenom som fotbollsspelare, det tycker vi allihop. Det är tråkigt att inte ha en match framför sig. Du har ingen aning var du står formmässigt. Så är det tyvärr.

Erdal Rakip och Anders Christiansen under tisdagens träning med MFF.
Erdal Rakip och Anders Christiansen under tisdagens träning med MFF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!