Agebjörn och Ericsson fördelade SM-gulden broderligt

Snacka om dominans. Thomas C Ericsson och Mikael Agebjörn lade beslag på samtliga guld när SM i krocket avgjordes i Skara.

Mikael Agebjörn och Thomas C Ericsson spelade hem totalt tre guld under SM i krocket.

Mikael Agebjörn och Thomas C Ericsson spelade hem totalt tre guld under SM i krocket.

Foto: Privat

Sport2021-08-18 09:00

Duon representerar Argus Croquet från Vimmerby och har tillhört Sverigeeliten inom sporten i 25-30 år. Under SM i Skara visade Agebjörn och Ericsson sin styrka genom att vinna en klass var individuellt och dessutom ta hem dubbelklassen tillsammans.

– Det gick riktigt bra. Jag började med att ta hem tvåklotssingeln och försvarade därmed mitt guld från året innan. Det var små marginaler i finalen mot Joi Elebo, men det gick vägen, säger Thomas C Ericsson.

I samma klass blev det brons för klubbkamraten Mikael Agebjörn. Han vann den ordinarie singelklassen.

– I år fanns tolv tidigare SM-vinnare med i startfältet så det var extra skönt att lyckas då. Särskilt eftersom jag haft det lite tyngre med spelet i några år. Dessutom har jag inte tid att träna i så stor utsträckning längre, men det var skönt att se att tävlingsnerverna är under kontroll också, säger Agebjörn. 

I dubbelturneringen fullbordades sedan succén då Agebjörn och Ericsson lyckades ta hem den turneringen tillsammans.

– Det var kul att vi lyckades bärga alla tre gulden tillsammans. Totalt sett har Mikael Agebjörn nu samlat på sig 30 SM-titlar genom åren. Jag har en bit fram, men har 14 totalt, säger Thomas C Ericsson som för övrigt får en ny chans till medaljer snart.

– Jag ska spela SM i den engelska varianten av krocket i Eskilstuna snart. Det är lite svårare, men jag hoppas kunna vara med och hävda mig där med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!