Miljonstöd till Vimmerbyklubb till nybyggnation

CK Wimer fick på onsdagen ett glädjande besked då klubben beviljats ett stöd på drygt 1,1 miljoner kronor från allmänna arvsfonden för utveckling av sin anläggning Wimer Bike Park.

CK Wimers Bikepark har beviljats stöd från allmänna arvsfonden för en rejäl utbyggnad.

CK Wimers Bikepark har beviljats stöd från allmänna arvsfonden för en rejäl utbyggnad.

Foto: Magnus Strömsten

Cykling2021-04-21 13:31

I ett pressmeddelande från Kammarkollegiet som hanterar ansökningar från allmänna arvsfonden anges följande motviering:

"Projektets syfte är att skapa bättre möjligheter till cykling för barn och unga som har efterfrågat fler möjligheter till cykelträning. De befintliga cykellederna på området är tekniskt avancerade och det saknas bra alternativ som fungerar för yngre åkare. I projektet ingår att bygga en så kallad XCO bana, en bana (Cross Country Olympic) i skogen med hopp, hinder och alternativa vägar med olika svårighetsgrader samt en kortare enkel bana för de yngsta barnen. Anläggningen kommer att användas både i organiserad träning och spontant."

CK Wimers ordförande Peter Tunek tog emot beskedet på onsdagsförmiddagen och berättar om klubbens planer.

– Wimer Bike Park har anlagts genom ideellt arbetet av klubbens medlemmar. För att ta nästa steg och få till en komplett anläggning har vi insett att vi behöver anlita proffs som kan bygga en bra och säker bana som håller tävlingsstandard. Därför tog vi in en offert från en entreprenör som är expert på området för att få fram vad det skulle kosta. Sedan har vi ansökt om bidrag från flera håll och det positiva gensvaret från allmänna arvsfonden och summan på 1,1 miljoner kronor gör att vi ser ut att kunna göra verklighet av våra planer, säger Peter Tunek som hoppas att byggnationen kan komma igång redan under 2021.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!