Här är veckans heta och kalla lista

Ny lista. Nya intryck. Här är veckans heta och kalla lista från sportens värld.

   Torbjörn Allvin om heta och kalla sporthändelser i veckan.

Torbjörn Allvin om heta och kalla sporthändelser i veckan.

Foto: Arkiv

Sport2022-01-28 16:45

GLÖDHETT
OS-debuten

Så häftigt. Vi har en olympier från Vimmerby som snart tar plats på världens största idrottscen: Linus Hultström. Hans medverkan blir en extra piffig krydda på den stekheta OS-anrättningen. Han övertygade i landskamperna för en tid sedan och visade att han hör hemma i Tre Kronor. Man må vara en aning färgad, men visst är den skicklige backen väl värd den här chansen.

Den 10 februari, klockan 05.10 är det OS-premiär för Sverige, mot Lettland. Många Vimmerbybor kommer trots denna okristliga tid på dygnet garanterat hasa sig upp och slå på TV-apparaten. Linus Hultströms OS-debut går bara inte att missa...

HETT

Medaljkampen

Från ingenstans tog de sig helt otippat till en VM-final. Deras blixtsnabba spel charmade då en hel handbollsvärld. I skrivande stund ska Sverige om ett par timmar möta Frankrike i EM-semifinal. Det går inte annat än att imponeras av norrmannen Solbergs lagbygge, trots att spelet långt ifrån är lika hjärtvärmande som i VM i Egypten.

LJUMMET

Stopp – lyssna

Varför inte dra till med en gammal sliten klyscha när det är helgdags: "Det går inte att lära gamla hundar att sitta". Nu är jag förvisso inte mycket till hund – så där lastgammal är jag väl inte heller. Däremot har jag ibland svårt att ta lärdom. Mitt sedvanliga korkade jag har svårt att lyssna på kroppens varningssignaler och sluta idrotta i tid. Varenda fiber i min kropp skrek STOPP! Men, nä. Jag körde på ändå. Smärtan under tisdagens padelmatch accelerade på fotbollsträningen dagen efter. Till slut sa det pang. Nu går jag där och haltar med lindad vad och undrar hur det kunde bli så här...

KALLT

En annan hockeyvärld nu

I grundserien var det mycket som var bra. Segerprocenten var hög. Sen ställdes Virserums hockeylag inför något helt annat: Alltrean, med diametralt starkare motstånd. Poff, så har VSGF fyra raka torskar. Ganska rejäla sådana dessutom: 1–7, 3–6, 2–7 och 0–8. 

Det är helt annan verklighet. Tränaren Wictor Holmberg har också sin givna förklaring: "Vi möter riktigt bra hockeylag. Det blir också ganska tydligt nu, att vi har spelat i den sämsta division 3-serien innan".

ISKALLT
Alla dessa matcher...

Matchen är inställd! Vi matas av de här trista beskeden var och varannan dag. När ska det ta slut och vi kan återgå till en hyfsat normal idrottsvardag? För en tid sedan hade vi alla dessa matcher som ställdes in i Allettan i hockey. Senaste tiden har inte minst Vimmerbys herrlag i innebandy drabbats hårt. Nu kommer inte helgens viktiga drabbning mot Solfjäderstaden heller att spelas som planerat. Suck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!