Modigs: "Det gjorde otroligt ont i VH-hjärtat"

Vimmerbysonen Markus Modigs första SHL-säsong hann inte spelas klart innan den avslutades. När han nu ser tillbaka på den gör han det med en positiv känsla. "Jag har fått en förståelse för vad som krävs", menar han.

Markus Modigs gjorde åtta mål och tre assist i sin första säsong i SHL.

Markus Modigs gjorde åtta mål och tre assist i sin första säsong i SHL.

Foto: Pär Olert

Ishockey2020-05-06 19:30

Anledningen till att SHL tvingades stoppa säsongen var givetvis coronapandemin. För Markus Modigs och hans IK Oskarshamn, som låg sist i ligan, innebär det dock att laget blir kvar i SHL även nästa säsong. Nu har förberedelserna inför den börjat.
– Vi drog igång med laget den här veckan och ska genomföra en rad olika tester. Det var kul att få träffa grabbarna igen och återgå till en hyfsat normal vardag ändå, säger Markus Modigs, som har kontrakt med IKO över nästa säsong också.

På sina 39 matcher gjorde forwarden åtta mål och tre assist.
– Jag lärde mig otroligt mycket och gjorde också en del mål. Det känns som jag fått en förståelse för vad som krävs och kan ta med mig det, säger Modigs.
Vad har du för målsättning till nästa säsong?
– Det är mest att fortsätta växa in i SHL-kostymen och spela så mycket som det går. 

Precis som många andra föreningar har IK Oskarshamn också tvingats ta till åtgärder i dessa tider. Markus Modigs är en av dem inom klubben som för tillfället är permitterad.
– Vi är permitterade och kan väl inte vara i ishallen så många timmar som vi önskar. Vi är där när de säger att vi ska vara där. Jag vet inte hur länge det ska vara så, förklarar han.
Är du orolig på något sätt?
– Nej, det är inget att vara orolig över utan jag fokuserar på det jag kan påverka.

IKO har annars fortsatt rusta inför nästa säsong och bland annat plockat in Adam Janosik och Nolan Zajac
– Jag har inte så bra koll på alla nya men det ser spännande ut. Vi har även fått behålla många spelare från i fjol. Jag måste också säga att jag verkligen inte tycker att vi förtjänade att förlora så många matcher som vi gjorde förra säsongen, säger Modigs.

Hans moderklubb, Vimmerby Hockey, fick som bekant aldrig chansen att spela den så efterlängtade kvalserien. VH var en seger ifrån den innan säsongen avbröts.
– Det var extra tråkigt för deras del. Man har längtat så länge efter ett kval och det gjorde otroligt ont i VH-hjärtat att det blev så, säger Modigs.

Förutom ishockey har 28-åringen även en annan talang: Tv-spelet Call of Duty. 
– Jag är riktigt bra.
Är du bäst i laget?
– Nja, Franzén (Gustaf, forwardskollega i IKO) är väldigt bra. Jag och han spelade ihop 2000 kronor var häromdagen när vi vann en turnering, avslutar Markus Modigs och skrattar. 

Martin Filander är IK Oskarshamns nya huvudtränare inför säsongen 20/21.
Martin Filander är IK Oskarshamns nya huvudtränare inför säsongen 20/21.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!