Möt Isac och Isac inför tuffa mötet: "Kan bli bra"

Isac och Isac. Center och center. Samma namn, samma position. Under säsongen har också Göransson och Andersson bildat forwardspar i boxplay. Vi tog pulsen på VH-spelarna inför det tuffa mötet mot Kristianstad. "Jag tycker inte att de kämpar hårdare än något annat lag", säger Isac Andersson.

Isac och Isac. Vimmerby Hockeys centrar tror VH har alla möjligheter att kunna bryta ned Kristianstad.

Isac och Isac. Vimmerby Hockeys centrar tror VH har alla möjligheter att kunna bryta ned Kristianstad.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2024-04-04 11:30

Isac Andersson och Isac Göransson är två av centrarna i VH. Det kanske inte alltid är dessa två herrar som stjäl rubrikerna genom mängder av matchavgörande mål. Men ishockey handlar om mycket mer än så. 

Både Malmö-bördige Göransson och Andersson från Lysekil har stått för mycket stabila insatser – säsongen igenom. Det är sällan någon av centrarna gör en dålig insats. Med god spelförståelse och vassa defensiva egenskaper inbringar båda två en stabilitet i respektive kedja.

I en kvalserie är det av stor vikt att ha spelare i alla fyra kedjor som kan leverera. Isac och Isac bidrar till just det. 

– Vi har tolv forwards som kan producera. Vissa är bättre på att stänga matcher och vissa är bättre framåt. Det kan variera en hel del från match till match, ibland är det någon som kanske inte sticker ut mest offensivt som kan gå in och avgöra, säger Andersson.  

Göransson instämmer:

– Alla fyra kedjor bidrar för laget i båda riktningar, ofta avgörs speltiden utifrån vilka som är piggast för dagen. 

undefined
Isac Andersson är inne på sin tredje säsong i VH-tröjan.

Ni har bildat forwardspar i boxplay under säsongen, hur funkar ni tillsammans i den spelformen?

– Jag tycker det funkar jättebra, vi tänker nästan likadant och täcker upp bra för varandra. Vi spelar uppoffrande när det behövs och kan teka båda två, säger Andersson innan Göransson fyller i: 

– Jag håller med. Vi har ett liknande tänk, och det har inte varit något powerplay-enhet som fått till speciellt farliga målchanser mot oss. Vi stänger ned dem på ett bra sätt. 

Nu väntar ett tufft möte med Kristianstad, laget ni haft det svårast mot denna säsong. Vad behöver ni göra för att överlista dem?

– Bara fortsätta på samma inslagna väg som mot Hudiksvall. Har vi samma inställning och inte bjuder på något kan det bära långt, säger Göransson. 

Vad har ni för bild av Kristianstad?

– De är starka såklart, men jag tycker inte att de kämpar hårdare än något annat lag. Det finns skicklighet på back- och forwardssidan och de är bra med pucken. Det kan alltid hända mycket i matcher, men jag tror vi kan bryta ned dem, menar Andersson. 

undefined
Isac Göransson gör sin första säsong i Vimmerby Hockey.

Under en och en halv säsong fick Isac Andersson kontinuerligt med speltid för Mora i Hockeyallsvenskan. Även Isac Göransson har testat på spel högre upp, med drygt en handfull SHL-matcher i Malmö-tröjan. 

Duon skulle såklart inte ha något emot att återvända till svensk elithockey med VH.

– Det är det man spelat för hela säsongen och hade varit helt fantastiskt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!