Mötte VIBK – dagarna efter bekräftades corona i laget

Vimmerby IBK spelade match mot Ledberg i fredags. På onsdagen, fem dagar efter matchen, visade det sig att en spelare i Ledberg var smittad av coronaviruset covid-19. "Han var med och spelade mot Vimmerby", säger Fredrik Hemmingberg, som ingår i den sportsliga ledningen i Ledberg.

Vimmerby IBK:s motståndare har fått ett bekräftat coronafall i laget.

Vimmerby IBK:s motståndare har fått ett bekräftat coronafall i laget.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Innebandy2020-10-15 15:22

Spelaren i fråga började känna sig hängig under söndagskvällen, två dagar efter matchen mot VIBK, och visade upp covid-19-symptom. 

– Han var inte med och tränade i måndags utan har varit hemma hela veckan. Men han testade sig, och igår (läs onsdag) så ringde han innan träningen och sa att han fått tillbaka ett positivt test, säger Fredrik Hemmingberg i Ledberg.

Deltog spelaren i fråga i matchen mot Vimmerby IBK?

– Ja, han var med och spelade mot Vimmerby. Eftersom han insjuknade under söndagen så ringde vi till Vimmerby och berättade hur det låg till. Vi vill givetvis hjälpas åt med att spåra smittan om den spridit sig och se till så att vi kan begränsa den. 

För tillfället rör det sig bara om ett fall i klubben.

– Vi har fått råd om att vi inte behöver avbryta verksamheten eftersom det bara rör sig om en spelare. Visar det sig att det blir fler fall så får vi agera och avbryta verksamheten i så fall. Vi hade träning igår (onsdag) där alla spelare var friska, säger Hemmingberg. 

Alexander Pettersson, som är assisterande tränare i Vimmerby IBK, säger att VIBK har vetskap om att en spelare i fredagens motståndarlag har testats positivt. 

– Ja, vi fick höra det från någon av deras ledare, säger han.

Har några av era spelare visat upp några symptom under veckan?

– Vi har inte haft några sjukdomar och ingen har visat upp några tecken på det. 

Är ni oroliga på något sätt för att smittan kan ha spridit sig till er också?

– Nej, det är ingen påtaglig oro. Risken finns ju så klart, men skulle det visa sig att den har spridit sig så är det så. Då får vi förhålla oss utifrån det.

Pettersson påpekar samtidigt att man inom VIBK är väldigt noggranna med att följa rekommendationerna. 

– Överlag är vi noga med att till exempel inte träna om man känner sig lite sjuk och vi har även haft spelare som testat sig om de känt sig sjuka. Ingen har hittills fått tillbaka ett positivt svar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!