Mount avgjorde på Anfield

Chelseas drömstart uteblev. Men seger blev det. Premier League-klubben tog en fin skalp i tungviktsmötet med Liverpool, 1–0 efter Mason Mounts segermål.

Tottenhams Dele Alli, höger, jublar tillsammans med Son Heung-Min.

Sport2021-03-04 20:57

Timo Werner agerade kvickt på en tidig djupledsboll. Alisson Becker var inte lika snabb i tanken, tvekade och kom något sent in i situationen.

Werner hann då peta bollen förbi Liverpools målvakt och satte 1–0 i 24:e minuten.

Drömstart för Chelsea?

Inte då.

Efter videogranskning ansågs den 24-årige tysken vara offside, målet godkändes inte och därmed var Londonklubben tillbaka på ruta ett.

Mount avgjorde

Men Chelsea skull slå till igen – och återigen i en omställning.

Mason Mount fick bollen på vänsterkanten, utmanade, tog sig inåt och hittade ytan han letade efter. Sedan placerade 22-åringen bollen hårt och lågt i Alisson Beckers bortre hörn i 42:a minuten.

Trepoängaren på Anfield gör att Chelsea är fyra i Premier League, tre poäng upp till Leicester och ytterligare ett till tvåan Manchester United.

Liverpool, som fortsätter att ha svårt på hemmaplan, är sjua.

Manchester City toppar tabellen, 18 poäng före Chelsea.

Dele Alli tillbaka

I Tottenhams 1–0-seger mot Fulham var Dele Alli tillbaka i startelvan – för första gången sedan ligapremiären i september.

Innan dess hade han i ligaspelet varit på tränaren José Mourinhos bänk och hoppat in, varit skadad och utanför laget.

Men nu var 24-åringen tillbaka – och högst delaktig i segermålet i 19:e minuten.

Alli var först på inspelet från Son Heung-Min, touchade bollen med yttersidan men sedan gick den via hemmaspelaren Tosin Adarabioyo och in bakom målvakten Alphonse Areola – och räknades därmed som självmål.

Fulhams otur fortsatte i andra halvlek.

Josh Maja satte distinkt kvitteringen i 62:a minuten, men målet dömdes bort efter videogranskning. VAR-kollen noterade att Tottenhams rensning tog på Mario Leminas hand innan bollen hamnade hos Maja.

Ett mål blev det även i mötet mellan nästjumbon West Bromwich och Everton – och det var gästerna som hittade rätt. Richarlison avgjorde för Everton i 65:e minuten.