NBA-spelare tveksamma till återstart

Brooklyn Nets-stjärnan Kyrie Irving och flera andra NBA-spelare stöder inte beslutet att återuppta den pausade NBA-säsongen, enligt uppgifter till ESPN.

Brooklyn Nets guard Kyrie Irving. Arkivbild.

Brooklyn Nets guard Kyrie Irving. Arkivbild.

Foto: Paul Sancya/AP/TT

Sport2020-06-13 07:25

NBA:s återstart är planerad till i slutet av juli med matcher och träningar på Disney World i Florida. Spelarna ska då bo och spela på en och samma anläggning för att minimera risken för spriding av coronaviruset, vad man kallar en karantänbubbla.

Irving, vicepresident i spelarfacket NBPA, höll under fredagen en telefonkonferens med närmare 100 NBA-spelare. Bland annat ska man ha pratat om att inte stödja beslutet att återstarta säsongen. Bland annat med anledning av de pågående protesterna i USA, och det ska även ha uttryckts oro för hur spelarna skulle klara av att leva och spela isolerade i bubblan.

– När vi väl börjar spela basket igen, kommer nyhetsrapporteringen att gå från att handla om systemisk rasism till vem som gjorde vad i matchen i går kväll. Det här är en avgörande tid för oss att kunna börja spela igen och samtidigt ta in och påverka det som händer i samhället, säger en spelare till ESPN.

– Vi frågar oss: "Var och hur kan vi påverka mest?" Den mentala hälsan diskuteras också och hur vi hanterar allt detta i en bubbla, fortsätter spelaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!