Negativt besked från mittbacken: "Bara small till"

Västerviks FF har häng på den absoluta toppen i division 3. Men i nästa match får man klara sig utan viktige backen Fredrik Lindhe.

Fredrik Lindhe missar VFF:s kommande match på grund av skada.

Fredrik Lindhe missar VFF:s kommande match på grund av skada.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2021-09-15 12:22

Den förre Vimmerby IF-spelaren Fredrik Lindhe tvingades utgå i pausen i fredagens hemmamatch mot Grebo IK när det blev seger med 2–1.

– Jag drabbades av bristning i vaden och det blir ingen match i helgen som kommer, berättar han.

Därmed missar Fredrik lördagens bortamatch i division 3 mot Nässjö FF. En förhoppning finns att han ska kunna spela hemmamatchen mot serieledarna IK Sleipner nästa lördag.

– De säger att läkningstiden är ett par veckor så har jag tur så kan jag spela nästa helg.

Hur uppstod skadan?

– Jag kände mig lite småstel på uppvärmningen. Sedan kändes det bättre när jag hade kommit i gång, men så small det bara till. Jag hade något liknade förra året, svarar Lindhe.

Nu väntar rehabträning för Fredrik den närmaste tiden. Eftersom han inte kan springa för tillfället så får det bli cykel istället för att hålla uppe konditionen.

Efter elva matcher återfinns VFF på tredje plats med 20 poäng och har ett tryggt avstånd ner till Stensjöns IF, som återfinns under nedflyttningsstrecket.

– Sett till placeringen så är det bra och många matcher har stundtals var väldigt bra, men vi har väldigt svårt att göra mål. I många matcher får vi jobba hårt för varje mål. Ta den senaste matchen som vi vann med 2–1. Den hade vi förlorat för ett par år sedan alla dagar i veckan.

Vad har ni förbättrat jämfört med förra året?

– Vi har blivit konsekventa. Alla vet hur vi ska spela och vad som är tanken med våra löpningar. Det har utvecklats, svarar Lindhe.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!