NHL-chefen bekräftar planer

Om och när NHL kan återuppta spelet blir det på några av ligans egna hockeyarenor. Det bekräftar NHL-chefen Gary Bettman.

NHL-chefen Gary Bettman. Arkivbild.

NHL-chefen Gary Bettman. Arkivbild.

Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Sport2020-04-23 08:55

Bettman menar i en intervju med Sportsnet att det inte är ett alternativ att spela i mindre arenor, eftersom de saknar de faciliteter som NHL-arenorna kan erbjuda i form av allt från flera omklädningsrum till tv-sändningsmöjligheter.

Enligt ESPN, som var först att rapportera att NHL har övergett spåret att spela i North Dakota, försöker ligan hitta en plats i varje division där matcher kan avgöras. Carolina Hurricanes (Metro-divisionen), Edmonton Oilers (Pacific) och Minnesota Wild (Central) uppges ligga bäst till för att få arrangera matcher medan det fortfarande är frågetecken för vilken klubb som skulle få arrangera matcherna i Atlantic-divisionen.

Gary Bettman:

– Det kanske blir i två städer. Det är ingenting vi kan förutsäga i nuläget.

– Men den plats det blir får inte vara en oroshärd (för smittspridning) och behöver ha vad som krävs både gällande arena och träningsfaciliteter (för många lag).

NHL avbröts den 12 mars och ligan förlängde nyligen spelarnas självkarantän fram till den 30 april. Lagen hade spelat från 68 till 71 av de 82 matcherna i grundserien när spelet avbröts. Målet är fortfarande att slutföra både grundserien och slutspelet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!