Norsk trippel – Samuelsson missade pallen

Sebastian Samuelsson blev femma i sprinten i Hochfilzen. Den svenske stjärnan hade inte mycket att sätta emot när Norge dominerade och tog en trippel. –Det är svårt att kriga mot dem, men jag gjorde så gott jag kunde, säger Samuelsson till TT.

Sebastian Samuelsson. Arkivbild.

Sebastian Samuelsson. Arkivbild.

Foto: Antti Aimo-Koivisto AP/TT

Sport2020-12-17 15:35

Sebastian Samuelsson har haft en strålande inledning på skidskyttesäsongen. Inför sprinten österrikiska Hochfilzen hade 23-åringen skrapat ihop två segrar (jaktstart och stafett) och två andraplatser (sprint och stafett).

Torsdagens tävling bjöd inte på några nya pallplatser. Den svenske stjärnan sköt fullt i både liggande och stående. I åkningen gick det något tyngre och Samuelsson gick i mål som bästa svensk på femte plats, 44,9 sekunder efter vinnande Sturla Holm Lægreid.

– Jag fortsätter att prestera, skjuter fullt i dag och får gå på blomsterceremonin, så jag är väldigt nöjd, säger Samuelsson.

Efter Holm Lægreid kom landsmännen Johannes Dale och Johannes Thingnes Bø, vilket innebar trippelt norskt på pallen.

– Norrmännen gör det riktigt bra i dag och har nog riktigt grymma skidor. Det är svårt att kriga mot dem, men jag gjorde så gott jag kunde, säger Samuelsson.

Martin Ponsiluoma gick ut som sista svensk och slutade nia efter en bom i det stående skyttet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!