Norska skrällen missar premiären

Coronaoro i det norska skidlandslaget drabbar skrällvinnaren i den norska skidpremiären, Mikael Gunnulfsen. Han får inte åka med till världscuppremiären i Finland.

Lika glad som Mikael Gunnulfsen var över segern på 15 kilometer klassiskt i den norska skidpremiären, lika ledsen är han nu över att missa världscuppremiären.

Lika glad som Mikael Gunnulfsen var över segern på 15 kilometer klassiskt i den norska skidpremiären, lika ledsen är han nu över att missa världscuppremiären.

Foto: Geir Olsen/NTB/TT

Sport2020-11-25 13:05

Det norska skidlandslaget är extremt försiktigt, för att inte få in coronasmitta i laget inför världscuppremiären i Ruka i helgen.

Därför fick skrällvinnaren i den norska skidpremiären, Mikael Gunnulfsen, vända på flygplatsen Gardermoen efter att han berättat att han hade lite ont i bihålorna.

– Hade det inte varit så stränga regler hade jag nog åkt. Men jag kan inte åka till Finland och riskera att hela landslaget blir satt i karantän. Jag brukar få lite ont i bihålorna ibland, och det brukar gå snabbt över, men jag kan inte med 100 procents säkerhet säga att det inte blir värre, säger Gunnulfsen till Telemarksavisa och erkänner att han är väldigt besviken över att inte få åka till världscuppremiären.

– Jag bröt ihop i bilen och grät. Det är smärtsamt. Det här var drömmen.

Didrik Tønseth åker med till Ruka i stället för Gunnulfsen.

Finland har stränga coronaregler och i förra veckan fick inte det svenska alpina damlandslaget tävla i Levi sedan en tränare testats positivt för covid-19 vid ankomsten till Finland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!