En rak serie över 30 omgångar med hemma- och bortamöten mellan de 16 klubbarna i den norska eliteserien är i dagsläget inte genomförbar.
Helsedirektoratet, den norska motsvarigheten till Folkhälsomyndigheten, har förvarnat det norska fotbollsförbundet, NFF, att under rådande omständigheter kan det inte bli ligastart förrän tidigast sent i sommar.
"Göra anpassningar"
Men om ligan skrotar det traditionella upplägget, då?
– Vi önskar som utgångsläge att ha vanligt seriespel, men vi kan komma i en situation där det är nödvändigt att göra anpassningar. NFF och aktuella samarbetspartners tittar på alternativa scenarier för att vara förberedda. Den konkreta dialogen sker med klubbarna och medierättighetsinnehavare, säger Lise Klaveness på NFF till tidningen VG.
NFF har presenterat två radikala förslag till Helsedirektoratet med hopp om att kunna starta säsongen.
– Vi har inte gått in på detaljer än, men visat hypotetiska exempel på att fotbollen är villig att anpassa sig om det blir nödvändigt, fortsätter Klaveness.
Få korta resor
Förslagen:
+ Eliteserien inleds i grupper om fyra lag på fyra olika platser i landet, två i västra Norge, två i östra. Klubbarna roterar mellan platserna, bor på samma hotell, använder samma bussar och står under smittskyddskontroll.
– Poängen är att det ska vara korta resor. Det här är ett exempel på hur man kan tänka alternativt om man inte får resa som man vill. Det här är något vi diskuterar med Norsk Toppfotball och rättighetsinnehavarna, säger Nils Fisketjønn på NFF till VG.
+ Alla lag samlas på Sørvestlandet, runt Stavanger och Sandnes.
– Sørvestlandet som region är vald som exempel eftersom Stavanger är en stad med goda kommunikationer, god kapacitet för telekommunikation, två fina arenor (Viking Stavanger och Sandnes Ulf) och bra hotellkapacitet. Klubbarna skulle kunna ligga samlade där och exempelvis spela en tredjedel av säsongen på en månads tid, säger Fisketjønn.
– Det kunde också vara Oslo, Trøndelag eller Bergen, fortsätter han.
Inspiration från England
Fisketjønn understryker att förslagen ingår i en krisplan för att kunna genomföra fotbollssäsongen och är inte huvudspåret.
– Det är än så länge tankegångar, säger han.
Enligt Fisketjønn har norsk fotboll inspirerats av de resonemang som förts i England. Där har fotbollsförbundet, FA, erbjudit sig att upplåta nationalarenan Wembley och det nationella fotbollscentrat St George's Park för att kunna slutföra Premier League i komprimerad form.