Northug inte påverkad när han stoppades

Den förra skidstjärnan Petter Northug var inte påverkad av alkohol eller narkotika när han stoppades av polisen för tre veckor sedan. –Han är lättad men inte överraskad, säger advokaten Halvard Helle.

Petter Northug på presskonferensen då kan erkände sitt missbruk.

Petter Northug på presskonferensen då kan erkände sitt missbruk.

Foto: NTB Scanpix/TT

Sport2020-09-02 09:31

Därmed faller misstankarna om rattfylleri eller drograttfylleri. Däremot kan han straffas för fortkörning och för innehav av narkotika som polisen fann vid en husrannsakan. Northug har erkänt att det handlade om 10 gram kokain.

– Han är lättad men inte överraskad. Det är i linje med vad han själv sagt till medierna, säger advokaten Halvard Helle.

– Enligt uppgörelsen mellan mig och polisen ska förhör genomföras efter att blodprovsresultatet blivit klart. Jag räknar med att förhöret ska ske de närmaste dagarna.

Northug stoppades av polisen i en hastighetskontroll. Den förre skidstjärnan har erkänt att han att han kört över 200 kilometer i timmen på en 80-väg på väg hem från en Trysil där han varit instruktör på en sommarskidskola för barn. Polisen misstänkte rattfylleri och Northug fick därför lämna blodprov.

Northug berättade senare på en presskonferens att han har drogproblem och behöver hjälp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!