Formtoppad Helge laddad för drömmatchen

När Vimmerby IBK tar emot Kalmarsund Ungdom på fredag blir det en match som speciellt en spelare längtat efter länge. "Det ska bli jättekul att möta min moderklubb med familj och vänner på läktaren", säger Daniel Helge.

Daniel Helge har längtat länge efter att få möta moderklubben Vimmerby med sitt FBC Kalmarsund Ungdom.

Daniel Helge har längtat länge efter att få möta moderklubben Vimmerby med sitt FBC Kalmarsund Ungdom.

Foto: Privat

Innebandy2021-11-25 12:00

17-årige Daniel Helge är fostrad i VIBK. Inför förra säsongen flyttade han för studier på innebandygymnasiet i Kalmar och spel i SSL-klubben Kalmarsund.

– Förra säsongen blev speciell med tanke på coronasituationen. Nu är allt som vanligt igen i skolan och fullt fokus på innebandyn. Det kan bli upp mot tio träningpass i veckan och matcher med både juniorlaget och Kalmarsund Ungdom i division ett på helgerna. Det är både roligt och utvecklande för mig som spelare, säger Daniel Helge som just kommit hem till lägenheten i Färjestaden på Öland när vi når honom.

Kalmarsund Ungdom har inlett säsongen starkt och ligger tvåa i serien efter tio omgångar. På fredag ska laget bege sig norrut för länsderby mot Vimmerby. En match som Daniel Helge sett fram emot länge.

– Det var den första som jag prickade in i kalendern när spelschemat kom. Det kommer bli väldigt speciellt att komma hem till Idrottshallen och spela med familj och vänner på läktaren, säger Daniel Helge som vill tampas med två särskilda spelare.

– Hugo Samuelsson och Kalle Hjelmland har jag spelat mycket tillsammans med i ungdomslagen.

Vad tror du om VIBK:s möjligheter att återhämta sig efter deras tuffa start på säsongen?

– Jag tror att de kommer göra det bättre andra halvan av säsongen. De hade många tuffa matcher i början av säsongen och har ändå ryckt upp sig spelmässigt på slutet. Jag hoppas att några av de unga spelarna i laget kan kliva fram och göra skillnad framöver.

På fredag kan det bli så att en formtoppad Daniel Helge kommer hem och sänker sin gamla klubb. Totalt har han gjort fyra mål och fem assist under säsongen. Senast hemma mot Växjö IBK U svarade han för två mål och tre assist.

– Det släppte poängmässigt för mig då. I vanliga fall har jag en lite defensivare roll och gör inte så mycket mål. Nu har jag spelat i samma formation de senaste veckorna och vi börjar hitta vårt spel alltmer och det är kul att bidra med lite poäng också.

Den senaste tiden har Daniel Helge även fått träna en del med Kalmarsunds A-lag, men debuten i SSL väntar han på fortfarande.

– Det är ett stort steg i rätt riktning att bara få vara med på A-lagets träningar. Målet är att ta en plats i truppen där på sikt och nå min fulla potential som spelare i framtiden. Om det räcker för spel i SSL får vi se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!