Ny nolla för Fasth: "Är som bäst nu"

Målvaktsveteranen Viktor Fasth, 38, glänser i SHL. När Växjö besegrade Linköping med 3–0 höll Växjömålvakten nollan för tredje matchen i rad. –Jag är som bäst nu, sade han.

Viktor Fasth höll nollan för tredje matchen i rad. Arkivbild.

Sport2020-12-05 18:05

Fasth slog igenom sent, men har efter genombrottet i AIK som 28-åring spelat både i NHL och KHL och varit given i Tre Kronor.

På C Mores fråga hur han rankar sitt spel nu jämfört med tidigare i karriären svarade han:

– Jag är som bäst nu.

Men Fasth, som räddade 26 skott, framhäver sällan sig själv utan sade också:

– Grabbarna strider otroligt bra framför mig, då är det lätt att spela.

Formstarkt Växjö

Växjö är i kalasform och tog sin tredje raka seger och sin femte på de senaste sex matcherna. Linköping är också formstarkt och pressade Växjö hårt i andra perioden när hemmalaget åkte på tre raka utvisningar.

Men Fasth höll undan och hade dessutom studsarna med sig – Linköping hade tre träffar i målramen.

Hardy Häman Aktell sköt ledningsmålet efter knappt halva matchen, sedan fyllde Marcus Sylvegård och Joel Persson på med övriga mål. Det sista kom i tom kasse.

Växjö klev upp på andra plats i tabellen, fyra poäng bakom ledande Frölunda men med två matcher mindre spelade.

Krislagen föll

Skellefteå vann en svängig match mot krisande Brynäs med 6–5 efter förlängning.

Skellefteå ledde med både 4–2 och 5–4 i tredje perioden, men kunde inte stänga till. Succémålskytten Jesper Frödén klev dock fram i förlängningen och avgjorde med sitt andra i matchen och det tolfte för säsongen.

Förlusten var den fjärde raka för Brynäs.

Djurgården kom tillbaka efter 1–5-förlusten mot HV71 och vann med 3–1 borta mot jumbon Malmö.

Stockholmslaget avgjorde i den tredje perioden. Sebastian Strandberg sköt matchvinnande 2–1 efter 7.54 av tredje och backen Bobby Nardella fastställde 3–1 i numerärt överläge med bara 1.09 kvar.

Malmö vann skotten med 29–21 men med formstarke Mantas Armalis tillbaka mellan stolparna tog Djurgården säsongens andra bortaseger. Malmös förlustrad är nu uppe i fem matcher.