Ny padelsatsning i Vimmerby – JMC drar igång seriespel igen

Padeldöd i Vimmerby? Knappast. För nu satsar JMC Padel på seriespel i Vimmerby igen. Detta i samarbete med Vimmerby Padel och Videslätts Padel. "Vi vill att det ska finnas möjlighet till strukturerat seriespel i Vimmerby", säger Jens Carlsson på JMC.

Jens Carlsson och hans JMC drar igång seriespel i Vimmerby igen till hösten.

Jens Carlsson och hans JMC drar igång seriespel i Vimmerby igen till hösten.

Foto: Annie Hogner

Sport2024-05-03 11:13

Nyheten presenterades först på JMC:s sociala medier under fredagsmorgonen. När vi når Jens Carlsson dryga timmen senare tonar han ned satsningen något. 

– Det är ingen jättesatsning, men vi vill hitta på något tillsammans med padelspelarna i Vimmerby, säger han och fortsätter: 

– Vi vet att det finns ett antal padelentusiaster som kanske inte vet var de ska spela nu och slumrat till. Förhoppningsvis kan vi få igång dem. 

Ja, för alldeles nyligen blev det klart att PadelFours banor i Eklunds Företagscenters lokaler plockas bort. Det har varit ett populärt tillhåll för många lirare i stan i flera år.

– Det är lite därför vi gör det här. PadelFour stänger och då känner vi att vi kan flagga för det som finns. Det finns såklart banor i Hultsfred och Storebro, men det är flera som nämnt till oss att de gärna vill spela i Vimmerby. Vi vill värna om spelarna här.

Satsningen görs tillsammans med Vimmerby Padel och Videslätts Padel.

– Vi samarbetar redan mycket med Linda (Carlsson, vd XL Bygg Materialmännen som driver Videslätt) genom vår husfabrik och gymmet på Ronja. John Isaksson och Vimmerby Fitness & Hälsa (där Vimmerby Padels lokaler finns) är granne till oss, så det är naturligt att vi tre ska köra tillsammans.

Seriespelet kommer pågå i tre månader, från september till november. Eftersom Videslätt är en slags hybrid av inomhus- och utomhusbana kommer det läggas mer matcher där i september, för att sedan övergå till mer spel i Vimmerby Padels lokaler. 

– Vi kommer vara igång i tre månader och sen blir det någon form av vinteravslutning. Det är inte helt omöjligt att vi gör något på Videslätt i samband med Luciafirandet, berättar Jens Carlsson.

JMC Padel har tidigare drivit seriespel i Hultsfred med stor framgång. 

– Det har varit jätteuppskattat från dem som varit med och vi har haft 64 lag i spel de sista tre omgångarna.

Har ni någon förhoppning eller mål gällande antal deltagare?

– Nej, vi vill bara dra igång och känna lite på det. Får vi ihop 20–25 lag är vi jättenöjda. Vi vill att det ska finnas möjlighet att anmäla ett lag till strukturerat seriespel i Vimmerby. Det gör så att deltagarna får x antal matcher utan att behöva tänka så mycket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om