Ny succé för Sandra Näslund

Hon kom till VM i Idre för en vecka sedan utan att ha tävlat en enda gång i vinter – och tog VM-guld. Framgångssagan fortsätter för skicrosstjärnan Sandra Näslund som vann världscuptävlingen i österrikiska Reiteralm.

Sandra Näslund i VM i Idre.

Sandra Näslund i VM i Idre.

Foto: Anders Wiklund/TT

Sport2021-02-19 12:47

– Det var kul. Jag kände mig inte så bekväm i den här banan, men när heaten startade i dag var jag redo, säger Näslund i segerintervjun.

Svenskan vann före den världscupledande schweiziskan Fanny Smith, som var den som var snabbast i väg ut ur startgrinden i finalen. Näslund tog sig sedan förbi och behöll ledningen i mål. I VM i Idre för en vecka sedan vann Näslund före Smith.

– Jag hade tur att hitta en bra linje in i andra svängen och fick farten med mig. Sen var det bara att åka tajt, säger Näslund.

24-åringen var snabbast i både sitt kvartsfinalheat och sitt semifinalheat.

Näslund skadade knät inför säsongen och hade inte ens tränat i en skicrossbana före VM i Idre. Efter VM-guldet sade hon att det var en av de största stunderna i sitt skidåkarliv med tanke på att hon kom direkt från knärehab till VM.

Den enda svenska manliga åkaren som tog sig vidare från kvalet, David Mobärg, fick ont i knät efter att ha kraschat på träningen och fördes till sjukhus. Enligt SVT var det dock ingen större fara med Mobärg utan mer en försiktigthetsåtgärd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!